Nekategorizirano

Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu: Ukupni pobjednik utrke je Đani Simčić iz zagrebačkog BGK Tuškanca

Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu: Ukupni pobjednik utrke je Đani
Simčić iz zagrebačkog BGK Tuškanca

I nadalje po obilnom pljusku slijedio je start kategorija kadeta, rekreativaca, sport, master A, B i C. Kod kadeta, slavio je Marin Zorko iz zagrebačkog BK Keindl Sporta. Među rekreativcima najbolje se snašao Rober Šandl iz BK Crikvenice, dok je u kategoriji sport slavio Martin Trubelja iz BK Maratona. Srđan Puškarić iz BBK T-Rex-a u istoj kategoriji plasirao se na 4. mjesto. U kategoriji najstarijih master C najbolji je bio Mirko Rauter iz slovenskog Ganesha team-a. Među malo mlađim masterima B, slavio je također slovenski natjecatelj Marko Škarja iz  kluba Energija Team. U istoj kategoriji na odlično 2. mjesto plasirao se Boris Basta iz kluba domaćina, karlovačkog BBK T-Rex-a. Janez Dejak iz slovenskog Energija Team-a odnio je pobjedu u najmlađoj master kategoriji, master A.

U utrci najjačih kategorija, juniora i seniora, kiša je prestala, no i dalje ih je čekala skliska i kišom natopljena staza. Među juniorima Slavio je Alen Tomašev iz BK Crikvenice, 2. je bio Dario Juran iz BK Ludbrega te na 3. mjestu Eugen Popović iz Kluba koturaša Jastrebarsko. U kategoriji elite žena, točnije seniorki, slavila je Zorana Težak iz KBBXS Adrenalina iz Pule, 2. je bila Tine Perše iz slovenskog Calcit Bike Team-a, te 3. Pavičić Dea iz požeškog Luks Racing Team-a. Pobjednik u kategoriji elite muški tj. seniora, kao i ukupni pobjednik utrke je Đani Simčić iz zagrebačkog BGK Tuškanca. Đani je stazu dužine 26 km (5 krugova po 5200 m) savladao za 1:52 sati. Rok Korošec iz slovenskog Calcit Bike Team-a plasirao se na 2. mjesto sa zaostatkom od 1 minute i 22 sekunde, te Rigo Paolo također iz zagrebačkog BGK Tuškanca plasirao se na 3. mjesto, sa zaostatkom od 4 minute i 8 sekundi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Organizacijski, sve je prošlo u najboljem redu. Unatoč obilnoj kiši i pljuskovima koja je „zagorčala život“ kako natjecateljima tako i nama kao organizatorima, staza je bila odlično pripremljena. Čestitke svim natjecateljima koji su se u iznimno teškim uvjetima hrabro borili. Možemo reći da su svi koji su sudjelovali pobjednici samim time što su startali i završili utrku. Hvala svim članovima T-Rexa te prijateljima kluba na nesebičnoj pomoći prilikom organizacije utrke. Nadamo se puno boljem vremenu na sljedećoj karlovačkoj utrci, XCO Dubovac 2014. – kaže Denis Tomašić, predsjednik BBK T-Rex iz Karlovca koji je bio organizator natjecanja.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!