Nekategorizirano

Osnovan NK Karlovac 1919 - vodit će ga Karlovčani, ali Česi bi mogli ostati partner

Osnovan NK Karlovac 1919 - vodit će ga Karlovčani, ali Česi bi
mogli ostati partner

Ne dođe li u posljednji tren do, sada se slobodno može reći, senzacionalnih promjena, donedavni karlovački nogometni prvoligaš u sljedećoj će sezoni, s novom, isključivo domaćom upravom te pod novim imenom Karlovac 1919, zaigrati, opet u prvoligaškom društvu, ali onom županijskom.

Ipak, čak i ljudi uključeni u osnivanje novog kluba (u kuloarima se spominju imena Krešimira i Josipa Perkovića, Stjepana Lucijanića, Stjepana Benića, Miroslava Mišića, Tomislava Kuzmana...), ističu da strateško partnerstvo s češkom tvrtkom Gurman nije u potpunosti odbačeno. To je danas Radio Mrežnici izjavio i gradonačelnik Jelić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- S promjenom okolnosti mijenja se, naravno, i oblik suradnje. U novoj upravi neće biti predstavnika češke tvrtke, no otvoreni smo za sve druge oblike suradnje, a čini se kako tako razmišljaju i Česi - može se neslužbeno saznati.

U teškom krahu prvoligaškog projekta ima i olakotnih okolnosti za novi start. Solidan rad s omladinskom školom urodio je plodom pa bi kadeti i juniori trebali od jeseni zaigrati u prvoligaškom društvu, na ruku Karlovčanima idu i manjkavi nogometni (a i ostali) zakoni koji omogućuju bezbolan nastavak djelovanja uz brisanje dugova, ali i ligaške promjene - dok se sredinom prošle sezone strahovalo od izbacivanja u šestu ligu, NK Karlovac 1919 trebao bi zapravo startati iz - četvrte (odlukom ŽNS-a trebao bi biti uključen u najviši županijski rang, a ukidanjem Četvrte HNL to je sada zapravo četvrta liga).

Svakako treba vidjeti i reakcije navijača. Iako službenih zasad još nema, jasne su dvije stvari - klub će podržati u kojem god rangu igrao, a u Upravi ne žele nikoga tko je imao veze s propadanjem kluba. Ne treba sumnjati kako, da se zaključiti na osnovu ranijih izjava, od kluba očekuju i da na svaki način omogući kadetima i juniorima nastup u prvoligaškom društvu, što su na zelenom travnjaku i izborili.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!