Nekategorizirano

Ravnatelj "peglao" službenu karticu, računovotkinja uzimala novac iz blagajne?

Ravnatelj

Bivši ravnatelj karlovačke Mješovite industrijsko - obrtničke škole (MIOŠ) Robert Polović i školska računovotkinja Andreja Vuković koji su, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti, čekaju odluku Županijskog državnog odvjetništva o pokretanju postupka. Ako kaznena prijava ne bude odbačena, računovotkinja će biti suspendirana dok bivši ravnatelj koji je do dolaska na to mjesto 2008. godine predavao etiku, ionako više nije djelatnik škole.

Iako, kako kaže, u interesu istrage nije želio potvrditi da se radi upravo o MIOŠ-u i spomenutim djelatnicima, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Željko Šančić objasnio je postupak koji se po zakonu mora odraditi ako državno odvjetništvo pokrene postupak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osobe protiv kojih se vodi sudski postupak a rade u školama se automatski moraju staviti "na čekanje", odnosno biti suspendirane dok se ne završi postupak i dok se u njemu ne utvrdi krivnja, rekao je Šančić za KAportal. Kako dodaje, njima se u tom slučaju isplaćuje 80 posto plaće dok im se ostatak, ako se utvrdi da nisu krivi, razlika im se nadoknađuje i vraćaju se na posao.

Podsjetimo, policija je utvrdila da je 49-godišnja zaposlenica zlouporabila položaj te je od 2009. do 2012. godine od jedinice lokalne samouprave za potrebe prijevoza zaposlenika zatražila više novca od potrebnog, a razliku novca prisvojila sebi. Nadalje, kako stoji u kaznenoj prijavi, iz blagajne je  tijekom ožujka 2011. godine prisvojila više tisuća kuna, a počinjenje kaznenih djela pokušala je čak prikriti unošenjem lažnih podataka u potrebnu dokumentaciju te tako si pribavila imovinsku korist veću od 100 tisuća kuna. Spomenuta računovotkinja je inače majka mladog karlovačkog političara koji obnaša i visoku funkciju u stranci na mjestu predsjednika Mladeži HDZ-a.

Kazneno djelo je po tvrdnjama policije počinio i ravnatelj. On je, naime, u razdoblju od travnja 2009. do veljače 2012. godine za vlastite potrebe koristio novac škole i to iznos veći od 100 tisuća kuna, ali ga je naknadno vratio. Kako saznajemo, Polović je neovlašteno "peglao" službenu karticu škole za vlastite potrebe, ali je onda novac, oko 117 tisuća kuna i vratio na račun kojim je raspolagao kao da je njegov privatni.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!