SKRIVENI RAJ NADOHVAT RUKE

RAZGOVOR

Karlovačka županija je najsrdačnija regija u Hrvatskoj, smatraju korisnici Booking.coma, menadžerica Maja Vikario: Gosti sve više vole element iznenađenja

Karlovačka županija je najsrdačnija regija u Hrvatskoj, smatraju korisnici Booking.coma, menadžerica Maja Vikario: Gosti sve više vole element iznenađenja

Povodom ovih lijepih vijesti KAportal je ekskluzivno razgovarao s Majom Vikario, regionalnom menadžericom Booking.coma za Hrvatsku.

Karlovačka županija prepoznata je kao najsrdačnija regija u Hrvatskoj u 2024. godini i to prema istraživaju Booking.com-a, svjetski poznate web stranice za pretragu i rezerviranja smještaja za odmor. 

Kako nam kažu u Booking.com-u, Hrvatska je među top 10 najnagrađivanijih destinacija na svijetu. Već sedmu godinu zaredom Italija ima najveći broj dobitnika nagrada uz ukupno 181.012 nagrada, a Hrvatska se nalazi na 9. mjestu s 53.971 dobitnika nagrada. Apartmani su već sedmu godinu zaredom najnagrađivanija vrsta smještajnog objekta od strane putnika, i dobili su više od 710.000 nagrada diljem svijeta. Najsrdačniji grad je u Požeško-slavonskoj županiji i to je Požega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nagrade Traveller Review Awards godišnji su program nagrađivanja kojim Booking.com partnere nagrađuje za izuzetnu gostoljubivost na temelju ocjena koje putnici ostavljaju nakon svog boravka ili iskustva. Ove su godine nagrade dodijeljene 12. put, rekordnom broju od 1,48 milijuna partnera za putovanja, a na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika i kao dokaz dosljednog pružanja izvrsne usluge i srdačnosti, kažu nam u Booking.comu.

Povodom ovih lijepih vijesti KAportal je ekskluzivno razgovarao s Majom Vikario, regionalnom menadžericom Booking.coma za Hrvatsku.

Općina Rakovica "najturističkija" je kontinentalna općina u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja. Zanima nas koliko se to vidi u statistici Booking.coma, radi li se o prvenstveno o smještaju u privatnim apartmanima ili hotelima i kampovima?

Rakovica nastavlja biti popularna među putnicima koje ova općina privlači zbog svoje prirode, ali i zbog mogućnosti za opuštanjem, stoga ne čudi da je ove godine prepoznata u našim nagradama Traveller Review Awards kao jedno od najsrdačnijih odredišta u Karlovačkoj županiji, županiji koja je i sama prepoznata kao najsrdačnija regija u Hrvatskoj u 2024. godini. I dok apartmani ostaju najpoželjnija vrsta smještaja, naši podaci otkrivaju da se posjetitelji Karlovačke županije također odlučuju i za smještaj u pansionima i hotelima.


Koliko se kampovi u KŽ oglašavaju na Booking.comu, s obzirom da je vidljiv i porast broja robinzonskih kampova?

Putnici se sve više na svom sljedećem odmoru žele prepustiti elementu iznenađenja, istražiti nepoznato i uputiti se u neistražena područja. I dok su za mnoge pri odabiru sljedećeg putovanja ključni fleksibilnost i cijena, putnici nastavljaju istraživati ​​druge vrste smještaja, uključujući kampove, apartmane i kuće za odmor, koji često nude grupama i obiteljima priliku za zajednički odmor uz pogodnost više prostora. Kako je priroda u srži područja Karlovačke županije, kampiranje pruža priliku za jedinstveno iskustvo u prekrasnom okruženju.

Koje su destinacije u Karlovačkoj  županiji najtraženije i jesu li vezane uz Karlovačke rijeke - Koranu, Dobru, Kupu i Mrežnicu?

Prema našim podacima, najpopularnije destinacije u prvom tromjesečju ove godine bile su Karlovac, Slunj i Ogulin, koje su naravno smještene u blizini rijeka. Iz našeg godišnjeg istraživanja predviđanja povezanih s putovanjima vidimo da je boravak pored vode važan za putnike u 2024. godini jer pruža opuštenije okruženje od užurbanog grada, pri čemu mnogi Hrvati (79 %) vjeruju da se zbog toga istoga trena osjećaju opuštenije, a gotovo polovica (40 %) je ove godine zainteresirana za odmor u blizini vode.

Sve više se oglašavaju i obiteljska poljoprivredna - gospodarstva koja nude usluge seoskog turizma, koliko su oni u Karlovačkoj županiji zastupljeni na vašoj platformi?

Pustolovni putnik u 2024. godini želi izbjeći standardizirani odmor, a više od polovice (56 %) globalnih putnika izjasnilo se da žele skrenuti s utabanih staza. Kratkoročni najam, od domova do smještaja na farmama u ruralnim područjima, ključna je komponenta našeg cilja da putnicima pružimo najširi izbor i raznolikost boravaka na jednom mjestu. Znamo da oni sve više naginju prema tome da budu osvješteniji, te sve više žude za održivijim opcijama putovanja, pri čemu je više od 80 % hrvatskih putnika u potrazi za iskustvima koja predstavljaju lokalnu kulturu, a istovremeno također žele biti sigurni da njihov turizam koristi lokalnoj zajednici.

Što možete preporučiti svima koji se odluče iznajmljivati svoje prostore i imate li osim smještaja na platformi i usluge tipa experience i slično?

Osim smještaja, putnicima također nudimo mogućnost rezerviranja svega što im je potrebno na putovanju, od letova do atrakcija, najma automobila ili prijevoza do zračne luke. Cjelovito iskustvo u samo nekoliko klikova.

Za one koji žele iznajmiti svoj prostor, prije svega, apsolutno je neophodno da se pridržavaju lokalnih propisa, koji se mogu razlikovati od grada do grada, pa je najbolje provjeriti s lokalnim vlastima pravila koja bi se mogla kod njih primjenjivati.

Zatim, bilo da iznajmljujete veliki smještaj s više soba ili mali studio apartman, želite na svoje goste ostaviti izvrstan prvi dojam, stoga osigurajte kvalitetne slike smještaja koje uključuju glavna područja poput dnevnog boravka, spavaće sobe i kuhinje. Točan opis također će vam pomoći, stoga je preporuka da naglasite sve što je jedinstveno u vašem prostoru, od krovne terase do dodatnih pogodnosti, poput dara dobrodošlice.

Na kraju, budite sigurni da ste postavili kućna pravila i uvjete rezervacije koji vama odgovaraju.

foto Booking.com: Villa Waterfalls Plitvice, Rakovica; Hotel Mirjana & Rastoke, Slunj

Izdvojeno


Reci što misliš!