VIJESTI.hr

OPASNI JOKER Ako ste instalirali neku od ovih aplikacija u opasnosti ste! Troši novac s vaših računa

OPASNI JOKER Ako ste instalirali neku od ovih aplikacija u
opasnosti ste! Troši novac s vaših računa
foto: Pixabay.com

Maliciozni softver Joker pronađen je na Google Play trgovini aplikacijama i iznimno je opasan jer u pozadini uređaja potiho klikne na oglas u sklopu aplikacije i jednako tako potiho umjesto korisnika obavlja prijavu na online servis koji se plaća.

Zasad se zna da je u 24 aplikacije i ukoliko je netko od korisnika Android operativnog sustava preuzeo neku od njih, nalazi se u opasnosti te bi morao brzo reagirati.

Iz Googlea su obavijestili da je Joker uklonjen, a do tog je trenutka instaliran najmanje 472 tisuće puta. Dakle, moguće da su zaraženi i neki uređaji za koje se još uvijek ne zna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga, ako ste preuzeli jednu od sljedećih aplikacija, uklonite ih i obacvite provjeru uređaja, kao i bankovnog računa: Advocate Wallpaper, Age Face, Altar Message, Antivirus Security - Security Scan, Beach Camera, Board picture editing, Certain Wallpaper, Climate SMS, Collate Face Scanner, Cute Camera, Dazzle Wallpaper, Declare Message, Display Camera, Great VPN, Humour Camera, Ignite Clean, Leaf Face Scanner, Mini Camera, Print Plant scan, Rapid Face Scanner, Reward Clean, Ruddy SMS, Soby Camera, Spark Wallpaper.

Jokera, koji je dobio ime po zloglasnom superzločincu, otkrio je stručnjak za sigurnost Aleksej Kuprins. Naglasio je i da se zasad zna da je taj maliciozni softver zabilježen na uređajima u 37 država svijeta, kao i na svim kontinentima osim Afrike i Južne Amerike.

RTL.hr


Reci što misliš!