VIJESTI.hr

U domu ginekologa pronašli ostatke 2246 fetusa! Radio pobačaj i djevojčici (10) koju je silovao ujak

U domu ginekologa pronašli ostatke 2246 fetusa! Radio pobačaj i
djevojčici (10) koju je silovao ujak
Screenshot You Tube

Obitelj dr. Ulricha Klopfera otkrila je ostatke kada je nakon njegove smrti 3. rujna ušla u njegov dom u Illinoisu. Dr. Klopfer je imao klinku u South Bendu u Indiani koja je zatvorena otkako mu je oduzeta liječnička licenca 2016. Bio je optužen da vlastima nije prijavio pobačaj na 13-godišnjoj djevojčici.

Liječnik je rekao da nije izgubio pacijenticu u 43 godine koliko je obavljao pobačaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Žene zatrudne, muškarci ne", rekao je dr. Klopfer na saslušanju, kako prenosi The New York Times. "Moramo poštovati odluku za koju žene misle da je najbolja za njih. Nije moja zadaća diktirati nikome. Niti suditi", rekao je.

Vlasti su otkrile ostatke ukupno 2246 fetusa koje je preuzeo patolog, a istraga je u tijeku.

Procjenjuje se da je dr. Klopfer u četiri desetljeća liječničke prakse izveo desetke tisuća pobačaja što ga po svemu sudeći čini rekorderom i vjerojatno “najplodnijim liječnikom za abortus u povijesti”, piše Daily Mail.

Klopfer je obavljao pobačaje u South Bendu sve dok mu 2016. nije oduzeta licenca nakon što je inspekcija američkog Ministarstva zdravstva dvije godine ranije utvrdila brojne nedostatke u radu njegove klinike.

Govorilo se da je obavio pobačaj desetogodišnjoj djevojčici u bolnici u Illinoisu nakon što ju je silovao njezin ujak. Umjesto da je o tome obavijestio policiju, Klopfer je dozvolio djevojčici da se nakon pobačaja vrati roditeljima koji su znali za silovanje, ali su odbili teretiti ujaka.

Daily Mail piše i da Klopfer nije davao anestetike svim ženama kojima je obavio pobačaje, već samo mlađima od 16 godina i onima koje su to mogle platiti. Osim toga, među njegovim osobljem nije bilo anesteziologa niti ikoga drugog tko bi bio osposobljen za davanje anestezije. Ipak, govorilo se da je u svojoj praksi Klopfer imao vrlo malo zabilježenih komplikacija kod svojih pacijentica.

Tijekom suđenja 2014. godine Klopfer proglašen je krivim za pet od devet točaka optužnice. No, među optužbama nije bilo i slučaja neprijavljenih pobačaja nad dvjema 14-godišnjakinjama, što je po zakonu bio dužan učiniti, unutar propisanog trodnevnog roka. Zbog toga je protiv njega tužbu podigla jedna lokalna ‘pro life’ udruga.

U vrijeme suđenja Klopfer se više nije bavio medicinom i zatvorio je tri klinike za pobačaj u Illinoisu.

On je pobačaje počeo obavljati davne 1973. godine, odmah nakon što je u SAD-u legaliziran pobačaj.

RTL.hr


Reci što misliš!