VIJESTI.hr

VIDEO, komentar Zorana Šprajca: Tko zna više o dostavi pošte - Hrvatska pošta ili predsjednik Vrhovnog suda?

VIDEO, komentar Zorana Šprajca: Tko zna više o dostavi pošte -
Hrvatska pošta ili predsjednik Vrhovnog suda?

Đuro Sessa i Dražen Bošnjaković stali su u obranu Ivana Turudića i ustvrdili da ničim nije osramotio sudačku dužnost jer je kaznu za prebrzu vožnju platio bez ikakvih povlastica. "To što se nije odazivao na sudske pozive nije nedopušteno", kažu prvi ljudi hrvatskog pravosuđa.

Sessa je čak ustvrdio da pozivi za ročišta koje je bjelovarski sud slao Turudiću, a pošta ih vraćala s naznakom "obaviješten-nije tražio" nisu predviđeni Zakonom o poštanskim uslugama pa po Sessi to onda predstvlja kršenje zakona. Čim je izbila afera odmah smo znali da će na kraju za sve biti kriv poštar, a ne sudac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali Hrvatska pošta nije mogla prešutjeti čudnovatu izjavu predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, koji je očito u silnoj želji da obrani kolegu Turudića, bez pardona priopćio da je "Hrvatska pošta prekršila zakon kada je na nepreuzetu pošiljku s pozivom na sud sucu Turudiću stavila oznaku 'obaviješten-nije tražio'".

U Hrvatskoj pošti kažu kako je istina da napomena ''obaviješten - nije tražio“ nije propisana Prekršajnim zakonom, ali ističu, nije ni zabranjena. Nju Hrvatska pošta upotrebljava dodatno, povrh svih zakonom obveznih oznaka, a u svrhu što veće učinkovitosti dostave i dodatnog informiranja primatelja i pošiljatelja - u ovom slučaju bjelovarski Sud. Ona se ne stavlja na dostavnicu koja je zakonom propisana, već na adresnu stranu pismena kao dodatna  informacija.

"U slučaju da nadležna tijela zatraže od Hrvatske pošte dodatne dokaze, iste ćemo promptno dostaviti", kažu u Hrvatskoj pošti u kojoj vjerojatno o dostavi pošte znaju više od predsjednika Vrhovnog suda. On bi ubuduće sam mogao nositi poštu kolegi Turudiću pa da cijelu tu proceduru skroz pojednostavimo. Dakako, najbolje da se dostava obavlja u popularnoj pravosudnoj birtiji na zagrebačkom Zrinjevcu "Kod lažnog svjedoka".

RTL.hr


Reci što misliš!