ŽUPANIJA

Jelić okupio "zbor građana" u Bariloviću - Karlovačka županija predstavila svoje projekte stanovnicima ove općine

Jelić okupio

Nastavljena je serija zborova građana koje po gradovima i općinama inicira karlovački župan Damir Jelić, a tako su jučer on i suradnici bili u Bariloviću.

Tamo su, naime, predstavili rad Županije i svoje projekte, posebno one koji se odnose na područje Općine Barilović. Predstavljeni su gospodarski i komunalni projekti, projekti iz školstva i zdravstva, mreža škola i Regionalni centar kompetencija, radna mjesta i osposobljavanje za tržište rada, Poduzetnička zona Korana, projekt zaštite od poplava, Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, projekt obnove starih gradova "Dodir civilizaciija", problematika raspolaganja državnom imovinom, obnova i uređenje prometnica, izdavanje dozvola za gradnju kao i turistički projekti na području općine Barilović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon prezentacije razvila se rasprava u kojoj je okupljene građane najviše zanimala komunalna problematika vezana uz vodoopskrbu te uređenje i obnovu lokalnih i županijskih cesta na prostoru općine, kao i projekt obrane od poplava. Na brojna su pitanja odgovarali župan Damir Jelić, načelnik Općine Dražen Peraković, zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko, županijska pročelnica za zaštitu okoliša i građenje Marina Jarnjević, ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković i glavni vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.

KAportal.hr


Reci što misliš!