ŽUPANIJA / DUGA RESA

Na cestama i dalje pijani, brzi i nevezani vozači, ali "traktorist" iz Duge Rese sve ih je nadmašio pa dobio i novčanu i zatvorsku kaznu

Na cestama i dalje pijani, brzi i nevezani vozači, ali
foto ilustracija - Pixabay.com

Pijanih, brzih, nevezanih i vozača koji pričaju na mobitel ni proteklog vikenda na cestama u Karlovačkoj županiji, na žalost, nije nedostajalo, no jedan ih je "traktorist" iz Duge Rese uspio sve nadmašiti pa zaraditi i novčanu i zatvorsku kaznu.

Policija je, naime, pojačno nadzirala sigurnost cestovnog prometa i pri tom iz prometa isključila 28 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, utvrdila 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja, sankcionirala 20 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 vozača za korištenje mobitela na nedozvoljen način, te utvrdila 85 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pri tom je najpijanijem vozaču izmjerena koncentracija alkohola od 2,26 g/kg,  dok je najbrži u naseljenom mjestu vozio 98 km/h.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A već spomenuti "traktorist" iz Duge Rese, koji spada u tzv. recidiviste, ponavljače teških prekršaja u prometu, vozio je bez položenog vozačkog s poprilično alkohola u krvi. I nije mu to bio prvi put.

- Naime, 62-godišnjak je upravljao neregistriranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, a za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu u iznosu od 5.700 kuna, izvijestila je PU karlovačka.

KAportal.hr


Reci što misliš!