ŽUPANIJA / DUGA RESA

Gastronomski užici u Dugoj Resi: Na prvom Gastro festivalu 4 rijeke velik broj građana degustiralo specijalitete lokalnih restorana

Gastronomski užici u Dugoj Resi: Na prvom Gastro festivalu 4 rijeke
velik broj građana degustiralo specijalitete lokalnih restorana

U dugoreškom Amfiteatru jučer navečer održan je 1. Gastro festival 4 rijeke, koji je sudeći prema odličnom raspoloženju posjetitelja, ali i ugostitelja koji su ponudili svoje specijalitete, u potpunosti uspio.

U sklopu ovogodišnjeg „Grin festa“ po prvi puta smo organizirali Gastro festival na kojem se okupilo šest ugostitelja s područja Turističke zajednice 4 rijeke, a to su Amarilis, Zeleni kut, Prva postaja, Hotel Duga Resa, Restoran Bosiljevo i DP Zvečaj koji su građanstvu ponudili različite delicije. Za posjetitelje je ponuda besplatna, baš kao i svi programi koji se održavaju povodom obilježavanja Dana grada i zaštitnika Svetog Petra. Na ovaj način željeli smo počastiti Dugorešane, ali i promovirati novu TZ u koju su uz Dugu Resu uključene i susjedne općine Bosiljevo, Netretić, Barilović i Generalski Stol – kazala je Katarina Srakočić dogradonačelnica te svim Petrama i Petrima čestitala imendan. Ugostitelji su se doista potrudili i pripremili niz specijaliteta od tradicionalnih jela do nekih sasvim novih. Zamirisali su smuđ i pastrve, burgeri s odojkom, piletina, svinjski medaljoni i još puno raznih delicija, a na stolovima je bilo i puno finih kolača, poput štrudli s višnjama, tradicionalnih orehnjača i drugih slastica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugoreški kraj u gastronomskom smislu je vrlo bogat, a kako obiluje raznim plodovima poput gljiva, bobičastog voća i riječne ribe, koji su se oduvijek puno koristili u prehrani, mi smo tu tradicionalnu kuhinju malo modernizirali. Napravili soma pohanog u pivskom tijestu, ali ne s običnom nego Mrežničkom pivom. Smuđa smo napravili u banani od bučinih koštica, a pastrvi smo izvadili kosti i napunili je povrćem – predstavila je dio ponude kuharica Ivana Vukmanić jedna od sudionica jučerašnjeg Gastro festivala. Iznenađenje za posjetitelje bio je i moto defile, u organizaciji Streljačke sportske udruge, u kojem je sudjelovalo pedesetak motorista iz Karlovca, Delnica, Ravne Gore, Jastrebarskog i drugih moto klubova.

Zabave nije nedostajalo ni za najmlađe Dugorešane za koje je Udruga za mlade Agora organizirala zanimljive igre poput „Upoznaj svoj grad Dugu Resu“, a u kreativnom kutku održavala se radionica „Trči, crtaj, kreiraj“

Dobru atmosferu začinio je odličnim nastupom čakovečki „Band Scifidelity Orchestra“ svojim specifičnim glazbenim repertoarom, mahom jazz i dixie, kojeg izvode na trombonu, klarinetu, basu, bendžu, saksofonu, bubnjevima. Bilo je užitak slušati ih, a Dugorešani su ih obilato nagradili pljeskom.

Želja dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara da vrati osmjeh na lice svojim sugrađanima na najboljem je putu prema ostvarenju.

KAportal.hr


Reci što misliš!