ŽUPANIJA / DUGA RESA

Sastanak u projektu Delfin održan u Dugoj Resi, gradonačelnik Boljar: Ponosan sam što smo pioniri razvoja socijalnog poduzetništva

Sastanak u projektu Delfin održan u Dugoj Resi, gradonačelnik
Boljar: Ponosan sam što smo pioniri razvoja socijalnog
poduzetništva

- Projekt Delfin ukupno je vrijedan 1,9 milijuna eura, od čega se 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektni partneri su članovi konzorcija kojeg čine Njemačka, Mađarska, Italija i Hrvatska, a Grad Duga Resa uz zagrebačku tvrtku Brodoto jedini su Hrvatski predstavnici. Konačni cilj projekta je razviti transnacionalnu strategiju za razvoj društvenog poduzetništva na temelju koje će se razraditi akcijski planovi i pilot projekti koji će se implementirati u našoj sredini, istaknuo je Mihael Dujam voditelj projekta ispred Grada Duge Rese.

Tvrtka Brodoto je tandem partner Grada Duge Rese u provedbi ovog projekta te pružaju stručnu podršku u razvoju programa budućeg poduzetničkog inkubatora i razvoju financijskih sustava koji će biti potpora društvenom poduzetništvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Proveli smo mapiranje postojećeg stanja, jer podaci koje imamo stari su četiri- pet godina, stoga smo dodatno istražili opće pokazatelje razvoja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj u odnosu na EU te analizu stanja u Karlovačkoj županiji. Definitivno će se u Karlovačkoj županiji trebati razvijati dodatni mehanizmi financijske potpore za društveno poduzetništvo te vidjeti koje su konkretne potrebe poduzetnika. Danas je poduzetnička klima kod mladih poduzetnika puno pozitivnija nego što je to bilo prije pet do deset godina, a pogotovo se to osjeća kod društvenih poduzetnika koji sve više razmišljaju o zajedničkom nastupu, a tržištu kako bi učinili vidljivijom tu dodatnu vrijednost koju daju, pojasnio je situaciju Damir Šoh predstavnik tvrtke Brodoto.

U sklopu Srednje škole uskoro će biti otvoren Poduzetnički inkubator, koji će biti fokusiran na razvoj i implementaciju modernih tehnologija i inovativnih rješenja u suradnji s obrazovnim institucijama, a uz Grad inkubator je financijski podržalo Ministarstvo gospodarstva s oko 2,2 milijuna kuna.

KAportal.hr


Reci što misliš!