ŽUPANIJA / DUGA RESA

Kamp Slapić primjer kvalitetnog kontinentalnog turizma - nahvalio ga ministar Cappeli i donio vrijednu potporu

Kamp Slapić primjer kvalitetnog kontinentalnog turizma - nahvalio
ga ministar Cappeli i donio vrijednu potporu

- Naredna godina bit će godina kontinentalnog turizma i svi projekti vezani za kontinentalni turizam bit će dodatno kroz potpore nagrađeni. Kamp Slapić nakon sedamnaest godina funkcioniranja dokaz je da se na kontinentu ima što ponuditi i zato njegov razvoj proteklih pet godina pratimo intenzivnim ulaganjima koja do sada iznose oko 500 tisuća kuna. Razgovarao sam s jednom njemačkom gošćom koja je istakla kako se ovdje osjeća sigurno, kvalitetno, priroda je prekrasna, vozi kanu, bavi se biciklizmom, a to su aktivnosti koje turisti traže. Danas puštamo potpore vrijedne ukupno 24,2 milijuna kuna, od čega ćemo 22 projekta iz Karlovačke županije podržati s ukupno 1,2 milijuna kuna, što je dvostruko više nego prošle godine.

Obitelj Mataković živi s ovim kampom i primjer su kvalitetnog pristupa s posebnom ljubavi prema kontinentalnom turizmu i njegovom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

razvoju – kazao je Gari Cappelli ministar turizma prilikom današnjeg boravka i obilaska kampa Slapić u Mrežničkom Brigu te pohvalio napore Karlovačke županije i Grada Duge Rese na osmišljavanju turističke strategije i osnivanju nove Turističke zajednice „Četiri rijeke“ na području bivših dugoreških općina.

Ministar turizma i vlasnik Kampa Ivan Mataković potpisali su potom ugovor o dodjeli bespovratnih 70 tisuća kuna iz programa „Konkurentnost turističkih gospodarstva“ .

U kamp Slapić dolaze tisuće turista, a devedeset posto gostiju je iz inozemstva. Kamp Slapić ima četiri zvjezdice, smješten je na prekrasnoj rijeci Mrežnici, a prostire se na površini većoj od četiri

hektara. Smjesti se ovdje može i uživati u prirodnom okruženju oko 300 gostiju, što u mobilnim kućicama, drvenim šatorima i kamp kućicama, a ova potpora Ministarstva turizma, uz vlastita ulaganja, bit će uložena u poboljšanje kvalitete smještaja.

-Proširit ćemo glamping naselje, urediti pristupne puteve prema drvenim šatorima smještenim na samoj obali Mrežnice, kako bi oni postali naselje za sebe. Cilj nam je povećati smještaj u ovom našem naselju na oko 30 ljudi. Prema programu uz ova ulaganja ministarstva, vlastitih sredstava uložit ćemo još barem toliko, a već smo u glamping naselje uložili više od 100 tisuća kuna – kazao je vlasnik kampa Ivan Mataković dodajući kako je proširenje naselja plan za ovu godinu, ali naravno već koje nove planove za ulaganja dogodine.

Na potpisivanju ugovora nazočni su bili karlovački župan Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

KAportal.hr


Reci što misliš!