ŽUPANIJA / DUGA RESA

Država ga nije htjela darovati: Za otkup Ribičkog doma u Galović Selu Grad Duga Resa mora platiti 100 tisuća kuna

Država ga nije htjela darovati: Za otkup Ribičkog doma u Galović
Selu Grad Duga Resa mora platiti 100 tisuća kuna

Država koja inače ustupa niz objekata poput karlovačkih vojarni i sličnih objekata u drugim sredinama, u slučaju Ribičkog doma smještenog na rijeci Mrežnici u Galovićima, za koji je Grad zatražio vlasništvo, nije imala sluha i nije željela izići u susret. Za otkup ove nekretnine zatraženo je 100 tisuća kuna.

Obišli smo ovaj objekt i nismo se mogli oteti dojmu da je država doista nekom majka, a nekom maćeha. Lokacija je atraktivna, ali zemljište je vrlo skromnih dimenzija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad mora nažalost ići u otkup ako želi postati vlasnik ove nekretnine na kojoj je izgrađen Ribički dom, stoga smo u Proračunu od sredstava namijenjenih za financiranje sportskih objekata osigurali 100 tisuća kuna, jer drugog rješenja nema, pojasnio je dugoreški pročelnik Mladen Rakočević te dodao kako je 210 tisuća kuna osigurano za izradu projektne dokumentacije potrebne za izvođenje građevinskih radova na ranije otkupljenoj terasi sportskog doma Antun Tova Stipančić, a čime će se proširiti postojeća dvorana i stvoriti bolji uvjeti za STK Aquaestil.

Konačni cilj je da dugoreški ribiči s vremenom urede objekt i organiziraju se na način da djeluju na gospodarskoj osnovi. Drugim riječima, organiziranjem primjerice škole za ribiče, edukacija za turiste i promocijom ribičkog turizma na četiri rijeke na kojima djeluju promovirat će Grad i cijelu okolicu kao turističku destinaciju, ali i ostvarivati određene prihode za financiranje svojih drugih djelatnosti.

KAportal.hr


Reci što misliš!