ŽUPANIJA / DUGA RESA

DAN ZNANJA

Učenici Srednje škole Duga Resa s prijateljima iz Dugog Sela organizirali Dan znanja u Amfiteatru za dugoreške osnovce

Učenici Srednje škole Duga Resa s prijateljima iz Dugog Sela organizirali Dan znanja u Amfiteatru za dugoreške osnovce

Dan znanja je samo dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta STEAM uz Mrežnicu kroz koji će dugoreški gimnazijalci učenicima osnovnih škola približiti znanost na privlačan i zabavan način

U dugoreškom Amfiteatru je održan Dan znanja. Bilo je vrlo sadržajno i zabavno, a znanja su se sjecala na kreativan i zanimljiv način. Dan znanja je aktivnost u sklopu projekta Srednje škole Duga Resa, STEAM uz Mrežnicu. Riječ je o brojnim kreativnim radionicama koje su organizirali učenici Srednje škole Duga Resa, smjer opća gimnazija sa svojim profesoricama iz biologije i matematike i prijateljima iz Strukovne škole Fausta Vrančića, udruge Kreativna Manufaktura i MachLAB Dugo Selo. 

- Za učenike gradskih osnovnih škola priredili smo pravo malo znanstveno druženje prezentirajući im niz zanimljivih pokusa i aktivnosti. „Možemo li ležati na krevetu od plastičnih čaša? Kako uz pomoć matematike čitati misli? Kako osmisliti svoje vlastito tajno pismo? Što je vulkan i kako rade vulkani? Zašto spajalica pluta na površini vode? U kakvoj su vezi Helena, Paris i trojanski konj? Kako izraditi vlastiti sapun i 3D predmete? Koja je tajna veza između pH vrijednosti i crvenog kupusa? Zašto su nam važne DNA molekule i kako izolirati strane DNA iz banane - samo su neka pitanja na koja su učenici osnovnih škola danas dobili odgovor – kazala je Daniela Marčetić voditeljica projekta STEAM uz Mrežnicu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan znanja je samo dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta STEAM uz Mrežnicu kroz koji će dugoreški gimnazijalci učenicima osnovnih škola približiti znanost na privlačan i zabavan način kroz brojne znanstvene sadržaje iz područja matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti, elektrotehnike i robotike.

Grad Duga Resa jedan vid razvoja društva i budućnosti provodi opredijelivši se za ulaganje u znanje, djecu i mlade. Uređuje igrališta, oprema škole, osmišljava sadržaje kao što je klizalište zimi, SUP-ovi i vodeni park ljeti.  Projekt koji provodi Srednja škola Duga Resa jedna je od važnih aktivnosti kako na najbolji način potaknuti kreativnost i želju za znanjem kod djece, jer samo obrazovane generacije mladih ljudi mogu donijeti napredak, bolju i sretniju budućnost.  

Izdvojeno


Reci što misliš!