ŽUPANIJA / DUGA RESA

DOKUMENTARAC

Objavljen službeni trailer o stolnoteniskoj legendi Antunu Tovi Stipančiću "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat"- pogledajte VIDEO...

Objavljen službeni trailer o stolnoteniskoj legendi Antunu Tovi Stipančiću
foto screenshot

Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, do preranoga odlaska.

Antun Tova Stipančić, stolnoteniska legenda Duge Rese ali i cijele bivše države dobio je prvo video - spot kroz pjesmu "Bijela loptica", a sad je predstavljen i službeni trailer dokumentarnog filma "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat".

Možete ga pogledati ovdje...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


"TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat" prvi je dokumentarac o velikom Antunu Tovi Stipančiću, svjetskom prvaku u stolnom tenisu, rođenom Dugorešaninu, a za života je bio višestruki državni prvak, triput europski prvak, vice-šampion svijeta te svjetski stolnoteniski prvak. 

U filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer. Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, do preranoga odlaska. Osmorica suvremenika govore o najtalentiranijoj ljevici svjetskog stolnog tenisa svih vremena! O čovjeku koji je osvojio 27 europskih i svjetskih medalja svjedoče: svjetski prvak Istvan Jonyer, srebrni olimpijac Zoran Primorac, europski prvak Edvard Vecko, jugoslavenski juniorski prvak Mirko Grizo Rajčević, treneri Josip Trupković i Herman Vukušić, suigrač i trener Zlatko Čordaš i brat Marijan Majo Stipančić.

Ovo je film o teškom obiteljskom stanju i neimaštini, ali i dječjoj igri i ljepotama rijeke Mrežnice kao inspiracije za dječje snove o osvajanju svijeta. Bit filma je poruka kako te život ne mora maziti i ne moraš biti savršen da bi ostavio traga.

Cilj je filma ovjekovječiti Tovu i njegovo vrijeme, te ukazati novim generacijama da se i u teškim obiteljskim (ne)prilikama i neimaštini ipak može uspjeti! 

Ideja vodilja projekta je sačuvati od zaborava naše sportske veličine. Motivirati djecu za bavljenje sportom (Kina ima 50 milijuna registriranih igrača stolnog tenisa, a Hrvatska?), promovirati kulturu putem filmske umjetnosti te tako motivirati mlade da se bave tom djelatnošću (primjerice u dugoreškoj srednjoj školi postoji program koji daje jako dobre temelje); promovirati prirodne ljepote karlovačkog kraja i kraljicu Mrežnicu, i motivirati veći dolazak turista u ovaj kraj.
 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!