ŽUPANIJA / DUGA RESA

SIRANA MILKA

Završen projekt "Održivost ruralnih zajednica kroz žensko poduzetništvo", jedan od rezultata provedbe je i novo društveno poduzeće

Završen projekt

U sklopu projekta održane su i dvije jednodnevne konferencije u ruralnim općinama Ribnik i Krašić na temu uloge društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih, žena i starijih od 55 godina u ruralnom prostoru

Danas je u Poduzetničkom inkubatoru u Dugoj Resi održana završna konferencija projekta "Održivost ruralnih zajednica kroz žensko poduzetništvo". Uz voditeljicu projekta Gordanu Krivačić, inače direktoricu Sirane Milke j.d.o.o., i Milana Medića, predstavnika LAG-a Vallis Colapis, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar te Bojan Matijević, profesor s Veleučilišta u Karlovcu. 

U sklopu projekta poduzeće Sirana Milka j.d.o.o. transferirano je u društveno poduzeće, te su zaposlene dvije nove osobe. Za sve zaposlenike provedena je certificirana izobrazba specijalista zaštite na radu te je za jednog zaposlenika provedena certificirana izobrazba za stručnjaka za radno pravo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kupljena je potrebna oprema za provedbu društveno-poduzetničkih aktivnosti, najznačajnija oprema je bućkalica za maslac, opremanje prostora za administrativnu provedbu projekta, opremanje prostora za presvlačenje zaposlenika te sitnija oprema za pogon Sirane Milka.

LAG Vallis Colapis javlja da su održane i dvije jednodnevne konferencije u ruralnim općinama Ribnik i Krašić na temu uloge društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih, žena i starijih od 55 godina u ruralnom prostoru.

Održana su i tri kraća edukativna predavanja u sklopu Dana vina u Jastrebarskom, u sklopu Festivala ogulinskog zelja u Ogulinu i u sklopu Bjelovarskog sajma u Gudovcu.

Tema kraćih edukativnih predavanja također se je odnosila na ulogu društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih, žena i starijih od 55 godina u ruralnim područjima.

Ukupna vrijednost projekta iznos 139.218,50 eura, a trajanje provedbe aktivnosti je 20 mjeseci odnosno do 29. lipnja 2023.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!