ŽUPANIJA / DUGA RESA

Kunstbunker Music & Art festival

Prvog dana Kunstbunker festivala književna večer i koncerta - večeras dva koncerta i radionica grafita

Prvog dana Kunstbunker festivala književna večer i koncerta - večeras dva koncerta i radionica grafita
Kunstbunker

Petnaesti Kunstbunker Music & Art festival se održava u sklopu 7. Open Art, socijalne skulpture.

Prvog dana 15. Kunstbunker Music & Art festivala kojega u Dugoj Resi organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "Kunstbunker Duga Resa" nastupili su u petak novinar, književnik i radijski voditelj s Damir Valent s kombinacijom komičarskog nastupa i književne večeri, a potom su održana tri džez-koncerta, javili su nam organizatori.

Capisconne trio je imao svoj prvi nastup u sastavu Ivan Kapec na gitari, Mak Murtić na saksofonu i Bruna Matić na bubnjevima upravo u petak. Nakon njih je nastupio kvartet Jerka Jurina kojega čine Jerko Jurin na bubnjevima, Luka Čapeta i Pavle Jovanović na gitarama te Hrvoje Kralj na basu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicionalno se na kraju prvog dana festivala održavaju posebne svirke s glazbenicima iz različitih bendova, takozvani Sunrise Sessions, pa je tako bilo u petak kada su na pozornici zajedno nastupili B. Matić, Murtić, Čapeta i Kralj.

U subotu, drugog dana festivala, nastupaju Trio Davora Doležala s početkom u 21 sat, a s početkom u 22 sata Magic Jam Invaders.

Likovni umjetnici Nikola Vukmanić i Leonard Lesić vode radionice grafita i radi se mural posvećen književnici Ireni Lukšić.

Petnaesti Kunstbunker Music & Art festival se održava u sklopu 7. Open Art, socijalne skulpture kojom na inovativan i konstruktivan način oplemenjujemo zajednicu, a u sklopu čega će dodatno 7. listopada 2023. godine s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom" u Karlovcu nastupiti austrijska glazbenica MillyCent, dobitnica najprestižnijih austrijskih državnih nagrada za džez-glazbu.

Izdvojeno


Reci što misliš!