ŽUPANIJA / DUGA RESA

ULAGANJE U TURIZAM

Dugoj Resi odobrena sredstva za gradnju tri pješačko - biciklistička mosta - na Inzlu, na babicama kod kupališta te u Svetom Petru

Dugoj Resi odobrena sredstva za gradnju tri pješačko - biciklistička mosta - na Inzlu, na babicama kod kupališta te u Svetom Petru

Sve to će se financirati iz projekta “Razvoj biciklističke infrastrukture u gradu Dugoj Resi”

U Dugoj Resi će se graditi tri pješačko - biciklistička mosta te će se urediti 7.5 kilometara biciklističkih staza. Prvom mostom će se povezati Park dr. Franje Tuđmana s Inzlom, nizvodno od sadašnjeg most, drugi na postojećim babicama tik do mosta na gradskom kupalištu te treći pontonski će povezati Mrežnički Varoš i Sveti Petar.

Sve to će se financirati iz projekta “Razvoj biciklističke infrastrukture u gradu Dugoj Resi”, koji je vrijedan više od 285 tisuća eura, od čega je deset posto gradskih sredstava, a ostalo su bespovratna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u cijelosti je prihvatilo projektni prijedlog “Razvoj biciklističke infrastrukture u gradu Dugoj Resi” nositelja Grad Duga Resa. Projekt razvoja biciklističke infrastrukture na području grada Duge Rese obuhvaća izgradnju tri mosta preko rijeke Mrežnice, uređenje i opremanje 7,5 km kružne biciklističke staze koja će povezivati središte Duge Rese s okolnim naseljima te izgradnju središnjeg objekta koji će služiti kao biciklistički servisni centar, javili su iz Inove, javne ustanove za poticanje lokalnog razvoja.

Ukupni prihvatljivi troškovi su 285.354,04 od čega je iznos vlastitih sredstava 28.535,41 EUR, a iznos bespovratnih sredstava 256.818,63 EUR.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!