ŽUPANIJA / DUGA RESA

JAVNO IZLAGANJE

Pokrenut postupak zaštite jedne od najljepših hrvatskih rijeka, županica: "O zaštiti Mrežnice govori desetljećima, stanje je lošije nego što je bilo prije"

Pokrenut postupak zaštite jedne od najljepših hrvatskih rijeka, županica:
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sljedeće javnog Izlaganje održat će se u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine s početkom u 14 sati u prostorijama kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Slunj

Karlovačka županija pokrenula je postupak zaštite rijeke Mrežnice. Stručnu podlogu izradio je Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva održivog razvoja i gospodarstva, a prvi javni uvid u taj dokument održan je jučer Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

Za područje rijeke Mrežnice predviđene dvije kategorije zaštite "zaštićeni krajobraz" i "spomenik prirode". U cijeli postupak zaštite, koji se donosi na županijskoj razini, uključeni su gradovi i općine, te nevladine organizacije, a županica Martina Furdek Hajdin pozvala je i sve zainteresirane građane da nakon uvida daju svoje prijedloge i komentare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- O zaštiti rijeke Mrežnice govori se desetljećima, a mi koji živimo uz nju znamo da je stanje sada lošije nego što je bilo prije. Ovom zaštitom želimo dobiti alate da se suočimo s činjenicama. Zaštita nije zabrana, zaštita znači samo uvjete ponašanja u prostoru u kojem živimo. Moramo napraviti sve, mi koji djelujemo u javnom sustavu, da upravljamo resursima najbolje što možemo, jer imamo odgovornost prema onima koji dolaze poslije nas, nemamo pravo riskirati, poručila je županica Martina Furdek Hajdin.

Sljedeće javnog izlaganje održat će se u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine s početkom u 14 sati u prostorijama kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

Iz Karlovačke županije podsjećaju da javni uvid traje do 18. kolovoza 2023. godine. Stručna podloga, prijedlozi odluka i kartografski prikazi dostupni su u prostorijama Karlovačke županije, Jurja Križanića 11, svakim radnim danom od 8 do 14 sati, kao i na internetskim stranicama Karlovačke županije

Izdvojeno


Reci što misliš!