ŽUPANIJA / DUGA RESA

STRANAČKO DJELOVANJE

Dugoreški HSU-ovci odradili svoju izvještajnu Skupštinu, predsjednik ŽO Kaleb: Umirovljenici paze na svaki cent, svako smanjenje cijena je dobrodošlo

Dugoreški HSU-ovci odradili svoju izvještajnu Skupštinu, predsjednik ŽO Kaleb: Umirovljenici paze na svaki cent, svako smanjenje cijena je dobrodošlo

- Predsjednik Zdravko Movre je iznio i predložio izmjene i dopune Pravila o organizacijskom ustrojstvu i djelovanju GO HSU Duga Resa, izvješće o radu GO, Plan rada GO u narednom periodu

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Duga Resa imala je svoju Izvještajnu skupštinu. Otvorio ju je predsjednik GO Zdravko Movre i pozdravio nazočne i goste, Anu Piškurić predsjednicu Matice umirovljenika Duga Resa i Franu Kaleba predsjednika Županijske organizacije HSU-a Karlovačke županije.

- Predsjednik Zdravko Movre je iznio i predložio izmjene i dopune Pravila o organizacijskom ustrojstvu i djelovanju GO HSU Duga Resa, izvješće o radu GO, Plan rada GO u narednom periodu, a što je jednoglasno usvojeno, kaže nam Kaleb koji je dugoreškim stranačkim kolegama iznio značajke rada i djelovanja ŽO HSU Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ponovo će se aktualizirati ranija inicijativa HSU-a, u svezi ugradnje dizala u višestambene zgrade, za 3 i više katova. Ovu inicijativu smo ranije odradili besprijekorno dobro, a odaziv suvlasnika zgrada i njihovih predstavnika je bio vrlo veliki. Tada je prikupljeno i predano u Ministarstvo regionalnog zavoda za EU fondove 973 potpisa od 68 stambenih zgrada u gradu Karlovcu, kaže Kaleb.

Osvrnuo se na nedavna smanjenja cijena određenih artikala osnovnih životnih potreba dodavši da je svako smanjenje cijena je za potrošače prihvatljivo, a osobito za umirovljenike koji žive samo od mirovine. 

 - U nemogućnosti su da kao radnici, potraže bolje plaćeno radno mjesto u ili čak izvan Hrvatske te ako se nisu odlučili da uz mirovinu dodatno rade, moraju paziti na svaki cent. Stoga smanjenje cijena proizvoda osobito onih koje umirovljenici najviše kupuju možemo pozdraviti i to je samo nastavak politike zaštite životnog standarda građana RH kao i subvencije na plaćanje energenata, dodaci socijalno ugroženim obiteljima i slično. No o su samo privremene mjere i za nadati se je kako će doći do trajnijih promjena u društvu koje će omogućiti nižu inflaciju i cijene a povećati plaće i mirovine. Tek tada će svatko moći raspolagati sa svojim zarađenim sredstvima kako i na koji način želi bez intervencije Države. Tome mi u stranci težimo ali smo svjesni kako je to dugačak i trnovit put koji zahtijeva i odricanje i strpljenje, rekao je još Kaleb.

Izdvojeno


Reci što misliš!