ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVOST U DUGOJ RESI

Dugoreška javna ustanova InovaDR otvara Digitalni centar! Tečajevi snimanja, modeliranja i animacije otvoreni za sve zainteresirane

Dugoreška javna ustanova InovaDR otvara Digitalni centar! Tečajevi snimanja, modeliranja i animacije otvoreni za sve zainteresirane
InovaDR

Digitalni centar ima za cilj pružiti dodatnu edukaciju postojećim i budućim učenicima grafičkog dizajna i medijskih tehničara i svima zainteresiranima koji se žele obrazovati u digitalnim i animatorskim tehnikama.

Dugoreška Javna ustanova InovaDR u prostoru Poduzetničkog inkubatora osniva Digitalni centar, a kako nam javljaju, svrha centra je osigurati dodatna znanja iz digitalnih i animatorskih tehnika te osnažiti upotrebu istih u svakodnevnom poslovanju.

Digitalni centar InovaDR također već ima i Program djelovanja gdje se u suradnji sa Srednjom školom Duga Resa i Gradom Dugom Resom otvaraju dva tečaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se, naime, o tečaju snimanja 3D kamerom pod vodstvom Conoko tvrtke čiji je cilj osposobiti polaznike za snimanje 3D kamerom te montažu dobivenih video materijala. Upoznavanje s fotografijom i filmom u 2D, 3D i 360°. Upoznavanje s kamerom, opremom i njenim mogućnostima. Upoznavanje rada s kamerom i dodatnom opremom (fokus, expositure...) Upoznavanje rada u različitim uvjetima zatvorenog i otvorenog prostora, više ili manje svijetla, jutro, podne, večer, noć.

Snimanje na terenu

Obrada snimljenog materijala (upoznavanje s alatima za obradu filmova i montaža)
Sudjelovanje u procesu produkcije promo filma Duga Resa (scenarij, režija, kontrola snimanja i montaža).

Tu su i "tečaj 2D i 3D Animacije, modeliranja, 3D vizualizacije, digitalne ilustracije i digitalne promocije“ pod vodstvom Nevena Cetinjanina, magistra animiranog filma i novih medija. Obuka će biti otvorena i za sve druge zainteresirane osobe, a o točnim terminima javnost će biti pravovremeno obaviještena. Digitalni centar provodit će edukacije i iz novih digitalnih medija. Kroz navedene edukacije polaznici će moći upoznati tehniku snimanja 3D kamerom, ali i ući u svijet kompjuterskih programa i digitalne ilustracije.

- Posebnost edukacija je i u tome što će polaznici imati prilike naučiti kako i promovirati svoje animacije putem različitih društvenih mreža koja su osnova za promoviranje rada animatora u današnje doba, kažu u InoviDR.

Početak edukacije za učenike je od 14. 11. 2023. godine, a kako je naglasila ravnateljica Vanja Glogovac, već od iduće godine, će se nuditi i svim zainteresiranima koji žele ući u svijet digitalne vizualizacije i animacije, kako bi unaprijedili svoja znanja i ostvarivali nova radna mjesta.

- Digitalni centar ima za cilj pružiti dodatnu edukaciju postojećim i budućim učenicima grafičkog dizajna i medijskih tehničara i svima zainteresiranima koji se žele obrazovati u digitalnim i animatorskim tehnikama. Uz samo obrazovanje u uporabi digitalnih alata za razvoj animacija i videa virtualne stvarnosti polaznicima se daju i alati putem kojih će moći uspješno brandirati svoje proizvode/usluge te ih plasirati na društvene mreže - osnovnu vrstu komunikacije suvremenog doba. Integrativni pristup u edukaciji ima za cilj osnažiti polaznike u posebnim znanjima i vještinama (animacija, virtualna stvarnost i slično), ali ih i osposobiti da pristupe tržištu na efikasan način kroz kvalitetno pripremljenu marketinšku strategiju i plan prodaje, kaže još ravnateljica.

Izdvojeno


Reci što misliš!