ŽUPANIJA / DUGA RESA

CIJENE NEKRETNINA

Gospodin iz Zagreba prodaje otok na Mrežnici kod Belavića - za parcelu morate izdvojiti pravo bogatstvo, a možete ga koristiti samo za jednu namjenu

Gospodin iz Zagreba prodaje otok na Mrežnici kod Belavića - za parcelu morate izdvojiti pravo bogatstvo, a možete ga koristiti samo za jednu namjenu

Cijene zemljišta uz rijeku posljednjih godina su rekordne, najatraktivnije lokacije su od Svetog Petra do Donjeg Zvečaja.

Slobodno se može reći da cijene nekretnina uz Mrežnicu već nekoliko godina "divljaju", ne samo objekata i građevinskih parcela, već i poljoprivrednih površina, te su one itekako usporedive s cijenama zemljišta na jadranskoj obali. Ovisno o veličini čestice, lokacije uz Mrežnicu dosežu i pedesetak eura po metru kvadratnom, makar se radilo o poljoprivrednom zemljištu koje se praktički do jučer obrađivalo.

Sve se manje parcela obrađuje, te je prodaja zemljišta lokalnom stanovništvu već neko vrijeme dobar izvor prihoda. Nažalost, trend koji to prati je i sve više tabli "privatno zemljište" i sve manje slobodnog pristupa smaragdnoj ljepotici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najatraktivnije lokacije su, dakako, na potezu od Svetog Petra Mrežničkog do Mihalić Sela, zatim Donji Zvečaj, odnosno turističko naselje Osor, pa sve preko Leskara, odnosno Gornjeg Zvečaja te zemljišta uz tok u Keićima u općini Generalski Stol.

Na internetskim oglasnicima naišli smo na objavu koja se čini pomalo nevjerojatnom. Gospodin iz Zagreba odlučio je prodati - ni manje ni više nego otok u rijeci Mrežnici. Otprilike smo ga pozicionirali između Belavića i Mrežničkih Novaka, odnosno malo uzvodno od stadiona NK Vošk u Belavićima.

- Prodajem otok u Mrežnici veličine 1043 m2. Blizina Belavića i Zvečaja, idealno za turizam i rekreaciju. Za sve dodatne informacije molimo da se obratite (i vikendom) agentu - piše u objavi na Njuškalu s objavljenim kontakt podacima.

Cijena? prava sitnica. Za ovih 1.043 kvadrata istaknuta je cijena od 83.440 eura, te bi se na to još morala platiti agencijska provizija od 2 posto. Cijena kvadrata bi vas tako došla "okruglo" 80 eura po kvadratu, ne računajući naznačenu agencijsku proviziju, plus, dakako porez na promet nekretninama.

No, ima i kvaka. Prema prostornoplanskoj dokumentaciji ne postoji način da se ovaj otok eksploatira na bilo koji način, na njemu nije dozvoljena bilo kakva gradnja, niti bilo kakva turistička namjena. Možete ga očistiti od šipražja, redovito kositi i održavati i pričati ljudima da imate vlastiti otok u Mrežnici i u tom guštati. Tako nešto, ruku na srce nema cijenu! Isplati se, dakle investirati - ako baš ne znate kamo ćete s novcem.

Izdvojeno


Reci što misliš!