ŽUPANIJA / OGULIN

ZAKUP DRŽAVNE ZEMLJE

Grad Ogulin traži zakupca za 646,3671 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, poljoprivrednicima rok za inicijalnu ponudu ističe do kraja mjeseca

Grad Ogulin traži zakupca za 646,3671 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, poljoprivrednicima rok za inicijalnu ponudu ističe do kraja mjeseca
foto ilustracija

Na području grada Ogulina nalazi se 845,8903 ha poljoprivrednog državnog zemljišta, a 77 % površine Grad planira dati u dugogodišnji zakup.

Grad Ogulin raspisao je javni natječaj za zakup poljoprivrednog državnog zemljišta. Naime, radi revitalizacije poljoprivrednog zemljišta i povećanje poljoprivredne proizvodnje, novim zakonskim izmjenama državno poljoprivredno zemljište dano je na raspolaganje jedinicama lokalne samouprave.

No, prije provođenja natječajnog postupka za prodaju ili zakup poljoprivrednih parcela, općine i gradovi bile su dužne donijeti programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem držeći se strogo definiranih uvjeta propisanih od strane Ministarstva poljoprivrede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području grada Ogulina ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države iznosi 845,8903 ha, a sukladno upravo programu raspolaganja koje je donijelo ogulinsko Gradsko vijeće prošle godini, definirano je kako 22% te površine predviđeno za prodaju, dok će površina od 646,3671 ha poljoprivrednicima biti na raspolaganju preko zakupa.

Maksimalna površina zemljišta koja se na ogulinskom području može dati u zakup pojedinoj pravnoj ili fizičkoj osobi iznosi 50 ha na rok od 25 godina, s mogućnošću produljenja za isto razdoblje, a nalazi se u katastarskim općinama Drežnica, Popovo selo i Vitunj.

Prema zadnjim podacima, na području grada Ogulina poljoprivrednom se bavi gotovo 618 poljoprivrednih gospodarstvenika, 5 trgovačkih društava, 4 obrta i 1 poljoprivredna zadruga. Svi oni koji ispunjavaju formalne uvjete koje je propisalo Ministarstvo poljoprivrede imaju mogućnost podnošenja inicijalne ponude za zakup na adresu ogulinske gradske uprave još kraja ovog mjeseca. 

Izdvojeno


Reci što misliš!