ŽUPANIJA / OGULIN

I CESTA JE POLITIKA!

Kreće projektiranje obilaznice Ogulin! Projekt je to zbog kojeg gradonačelnik Domitrović nije ostao "dužan" ni bivšem županu Jeliću

Kreće projektiranje obilaznice Ogulin! Projekt je to zbog kojeg gradonačelnik Domitrović nije ostao
Grad Ogulin

Odavno je trebalo početi s pripremnim radnjama, izvlaštenjima, izradom potrebne dokumentacije i dozvola, jer se radi o radnjama koje malo koštaju, ali dugo traju, a koridor za ovu prometnicu je već godinama predviđen prostornim planom grada, poručili su iz ogulinske gradske uprave prije tri godine

Započeo je prvi korak prema realizaciji projekta izgradnje obilaznice Ogulina. Naime, kako je izvijestio gradonačelnik Dalibor Domitrović ovih dana, Hrvatske ceste donijele su Odluku o odabiru projektanta koji će izrađivati projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu. 

Rezultat je to bezbroj održanih sastanaka i odlazaka u Zagreb kako bi se pokrenuo ovaj projekt, poručio je gradonačenik, koji nije skrivao zadovoljstvo konkretnim pomacima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Domitroviću je od samog početka svog gradonačelničkog mandata, ogulinska obilaznica visoko na listi prioriteta, zbog koje je i otvoreno prozvao županijsku vlast i tadašnjeg župana Damira Jelića što se ista nije našla na popisu razvojnih programa Karlovačke županije, poznatom kao 407 za 047 županiju. 

Kako je tada komentirao Domitrović:

- Povodom popisa razvojnih projekata na području Ogulina kojeg je predstavio župan Damir Jelić možemo načelno reći da smo zadovoljni s planom ulaganja, uz jednu iznimku, a radi se o projektu izgradnje obilaznice grada Ogulina koji je također trebao biti na ovom popisu – i to na njegovom vrhu! Ovaj projekt je usko vezan uz razvoj gospodarstva i stvaranje radnih mjesta na području Ogulina te bi trebao biti državni i županijski prioritet, a ne samo naš lokalni. 

- Već desetljećima je neizgrađena infrastruktura u našim poduzetničkim zonama glavna prepreka investicijama i stvaranju radnih mjesta. Uz sve to problem su i poplave radi kojih je državna cesta D42 na istočnom i zapadnom ulazu u grad često zatvorena. Odavno je trebalo početi s pripremnim radnjama, izvlaštenjima, izradom potrebne dokumentacije i dozvola, jer se radi o radnjama koje malo koštaju, ali dugo traju, a koridor za ovu prometnicu je već godinama predviđen prostornim planom grada, poručio je Domitrović.

Rok za izradu projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole je 18 mjeseci.  

Izdvojeno


Reci što misliš!