ŽUPANIJA / OGULIN

PROMOCIJA ČITANJA

U Ogulinu obilježen Svjetski dan čitanja na glas! U Nacionalni program poticanja čitanja djeci uključeno i 250 pedijatrijskih ordinacija

U Ogulinu obilježen Svjetski dan čitanja na glas! U Nacionalni program poticanja čitanja djeci uključeno i 250 pedijatrijskih ordinacija

U Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi "Rođeni za čitanje" uključeno je oko trideset pet tisuća djece godišnje, koliko ih se u prosjeku rodi u Hrvatskoj

Povodom svjetskog dana čitanja na glas učenici prvog razreda OŠ Ivane Brilić Mažuranić iz Ogulina u "Ivaninoj kući bajke" sudjelovali su u promociji važnosti čitanja. Učenike je pozdravila i županica Martina Furdek Hajdin, naglasivši kako se Karlovačke županija uključila se u Nacionalni program poticanja čitanja od najranije dobi "Rođeni za čitanje".

- Mi u svakom paketu, kojeg darujemo novorođenim bebama, a koji sadrži sve potrepštine od pelena do toplomjera, od prošle godine darujemo i dvije slikovnice. Svjesni smo važnosti čitanja, smatram da je, osobito u današnje digitalno vrijeme, važno zadržati i ljubav prema knjizi, poručila je županica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi "Rođeni za čitanje" uključeno je oko trideset pet tisuća djece godišnje, koliko ih se u prosjeku rodi u Hrvatskoj. U programu sudjeluje oko 250 pedijatrijskih ordinacija diljem Hrvatske, među njima i dvije ogulinske pedijatrice.

- Mi pedijatri s radošću smo se uključili u ovaj program, aktivni smo promotori čitanja od najranije dobi. Volimo reći prve tri godine su najvažnije. Dakle, svaki poticaj u toj dobi je izuzetno važan. Čitanje treba biti ugodna aktivnost, pa mi u sklopu ovog programa svakoj bebi darujemo slikovnicu, a roditelje senzibiliziramo o važnosti čitanja, rekla je poznata ogulinska pedijatrica Marina Kojčin.

Učenike su pozdravile i zamjenica ravnateljice Ivanine kuće bajke Žana Kirasić, te ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Kristina Čunović, koja je djeci poručila da s roditeljima dođu u knjižnicu. Na kraju, Nataša Vojnović im je pročitala priču Ivane Brlić Mažuranić "Kako je guščarica Janica dospjela u školu".

Izdvojeno


Reci što misliš!