ŽUPANIJA / OPĆINE

NOVI KOLEGIJ

U Bosiljevu održan kolegij županice - središnja tema bila je potencijalna izgradnja dugo željene školske dvorane

U Bosiljevu održan kolegij županice - središnja tema bila je potencijalna izgradnja dugo željene školske dvorane

Općina Bosiljevo bila je domaćin još jednog kolegija županice koji se održava po gradovima i općinama Karlovačke županije. Izgradnja školske sportske dvorana bila je glavna tema kolegija. Važnost njezine izgradnje ima značaj za cijelu zajednicu, a osim za potrebe škole, koristila bi i za brojne druge sportske aktivnosti.

Krajem prošle godine završeni su radovi na uređenju prometnice ŽC3175 Bosiljevo – Vukova Gorica u dužini od 1.170 metara, a u planu za 2023. godine je realizacija uređenja dionice na prometnici Bosiljevo – Generalski Stol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik Josip Kasun je iznio informacije o projektu energetske obnove zgrade općinske uprave, čime je zgrada općine dobila i novi vizualni izgled. Vrijednost investicije je 100.000,00 eura, a financijski je sudjelovao i MRRFEU s 26.544,56 eura. Jedan  od većih projekata koje je općina realizirana je izgradnja nogostupa i 40-ak parkirališnih mjesta na groblju u Bosiljevu, što je obuhvatilo i uređenje pješačke staze i potporni zid. Ukupna vrijednost investicija je cca 172.539,00 eura.

Općina je izvijestila kolegij i o prijavi na projekt „Zaželi“, u kojem je trenutno uključeno devet žena i jedan muškarac koji brinu o ukupno 60 korisnika. Nadaju se pozitivnim rezultatima prijave, jer, iskazuje načelnik, „ovo je način da se pomogne onima kojima je potrebna pomoć, što je i bit projekta.“


Kolegiju su nazočili i zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar, pročelnik Upravnog odjela župana Bernardo Pahor, predstavnik Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Blagojević i Dario Meštrović iz ŽUC-a Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!