ŽUPANIJA / OPĆINE

HEP - VIŠE OD STRUJE

Dijelovi Karlovačke županije više od šest sati bez struje, HEP radove nije ni najavio, načelnik općine Kamanje: Tako je to kad tvrtku vode oni koji bi trebali završiti u zatvoru

Dijelovi Karlovačke županije više od šest sati bez struje, HEP radove nije ni najavio, načelnik općine Kamanje: Tako je to kad tvrtku vode oni koji bi trebali završiti u zatvoru
Ilustracija PIXSELL

Glavni razlog je što područje Ozlja i okolnih općina, na kojem živi nekoliko tisuća stanovnika, počiva samo na jednom dalekovodu, bez odgovarajuće alternative napajanja iz neke druge strane

Više od šest sati pogranično području uz Sloveniju bilo je danas bez struje i to bez ikakve najave. Kako doznajemo radovi su se odvijali na glavnom dalekovodu, obavijest o njima je dobio Grad Ozalj, no susjedne općine Žakanje, Kamanje i Ribnik očito su HEP-u "ispale iz sustav" - iz bilo kojeg razloga, pa su bez grijanja i struje nenajavljeno bili tamošnji vrtići i škole, a nekoliko desetaka tvrtki poslalo je radnike doma.  

Koliko je problematičan sustav i opskrba električnom energijom ovog područja, već su u nekoliko navrata glas digli svi čelnici lokalne samouprave jer biti bez struje gotovo pola dana, nažalost ovdje to nije slučajnost već sasvim uobičajeno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni razlog je što cijeli ovaj kraj, na kojem živi nekoliko tisuća stanovnika, počiva samo na jednom dalekovodu, bez odgovarajuće alternative napajanja iz neke druge strane. Naravno, iz HEP-a će reći ulaže se u mrežu, kao što se to naglašavalo prilikom prebacivanja naselja Pravutina u općini Žakanje iz slovenske na hrvatsku elektroenergetsku mrežu. 

Kako se to ulaže, stanovnici ovog područja imali su priliku uvjeriti se još jednom danas. Poruku HEP-ovcima, otvoreno i bez ustručavanja poslao je načelnik općine Kamanje, Damir Mateljan. 


- Podkapacitiranost u organizaciji posla, bahatost u komunikaciji s korisnicima, sveopći kretenizam, sve su to odlike HEP-a. Tvrtku koju vode oni koji bi trebali završiti u zatvoru te oni koji si izašli iz zatvora. Ostaviti bez struje tisuće korisnika, desetke tvrtki, da ih se ne udostoji niti obavijestiti o tome. Izvrsni tajming za radove na mreži, taman kad počinje sezona grijanja. Briga HEP za njihove gubitke, to će im ionako namiriti država. No, gubitke privatnih tvrtki, vrtići, škole, privatni korisnici …lakoća ignoriranja, poručio je Mateljan. 

Izdvojeno


Reci što misliš!