ŽUPANIJA / OPĆINE

POMOĆ STARIJIM OSOBAMA

Projekt "Zaželi" u Vojniću ide dalje! Općina osigurala bespovratnih 1,1 milijuna eura - s dodatnim sredstvima intervenirala i Vlada

Projekt
Općina Vojnić

Projektom će se u Vojniću zaposliti 23 osobe koje će brinuti o 138 korisnika ciljane skupine uključenih u projektne aktivnosti

Krajem prošlog mjeseca načelniku Općine Vojnić, Nebojši Andriću, uručen je ugovor vrijedan 1.138.500 eura za projekt "Zaželi za Vojnić". Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je projekt u cjelokupnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom će se u Vojniću zaposliti 23 osobe koje će brinuti o 138 korisnika ciljane skupine uključenih u projektne aktivnosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Glavne aktivnosti projekta, osim brige o korisnicima, bit će i praćenje i kontrola izvršenih usluga, nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih potrepština jednom mjesečno, provođenje komunikacije i vidljivosti projekta kroz izradu plakata i letaka, naglašavaju u Općini.

Inače, Općina Vojnić jedina je iz Karlovačke županije kojoj su unutar ovog poziva u sklopu "Zaželi - prevencija institucionalizacije" ugovorena i dodijeljena sredstva.

Kako je izvijestilo resorno Ministarstvo, potpisano je ukupno 38 ugovora vrijednih više od 37 milijuna eura. Ministar Marin Piletić naglasio je kako Vlada Republike Hrvatske zbog povećanog interesa, u siječnju ove godine intervenirala i osigurala dodatnih 110 milijuna eura za provedbu projekata, što čini ukupan iznos od 495 milijuna eura osiguranih za provedbu novog poziva.

Dodao je kako će se provedbom projekata omogućiti zapošljavanje više od 770 žena i muškaraca koji će pružati uslugu potpore i podrške za više od pet tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Izdvojeno


Reci što misliš!