ŽUPANIJA / OPĆINE

KORISTAN PUT

Učiteljice iz OŠ Draganići u sklopu Erasmus projekta boravile u Poljskoj: Korisna razmjena iskustava dobre prakse

Učiteljice iz OŠ Draganići u sklopu Erasmus projekta boravile u Poljskoj: Korisna razmjena iskustava dobre prakse
foto privatni album

Posjet Poljskoj učiteljica i psihologinja iskoristile su i za upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima Krakova i okolice

Učiteljice OŠ Draganići odradile su i drugo putovanje u sklopu Erasmus projekta „Digitalna dimenzija unaprjeđuje zeleni život“ , te su od 4. do 10. veljače 2024. bile u Poljskoj.

Iz škole nam javljaju da su učiteljica Viktorija Tomšić i psihologinja Adriana Sladić posjetile su partnersku školu Gminne Centrum Edukacji u Wawrzeńczycach kod Krakova. Tema mobilnosti bila je zeleni život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Škola nudi mnoštvo aktivnosti i programa za promicanje zdravog načina života i podučavanje zelenim stavovima. Od malih nogu uvode zelene aktivnosti kao što su: Sve smeće je naše, Be Fantastic - Crease Plastic, Upcycling, Silence Project itd. Škola sudjeluje u obilježavanju Dana planeta Zemlje aktivnostima u lokalnoj zajednici, kaže nam A. Sladić.

Također, dodaje, škola se pridružuje nacionalnim i međunarodnim aktivnostima poput godišnjeg Europskog tjedna mobilnosti za promicanje zelenog prijevoza. GCE Wawrzeńczyce uz zeleni život stavlja naglasak i na digitalizaciju kako bi se smanjila velika upotreba papira u školama. Učitelji se educiraju za korištenje novih aplikacija i digitalnih alata umjesto papirnatih brošura i tiskanih materijala.

- Poboljšane digitalne vještine učitelja omogućuju učenje na zanimljiv način, a učenike se na taj uči kako „živjeti održivo“. Iz izmjene iskustava dobre prakse među školama partnerima (iz Poljske, Turske i s Malte) možemo zaključiti kako naša škola također dosta radi na uvođenju digitalizacije u škole i učenju učenika važnosti održivog razvoja, kaže Sladić.

Posjet Poljskoj učiteljica i psihologinja iskoristile su i za upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima Krakova i okolice – Nacionalni park Zakopane, Muzej Schindlerove tvornice emajla, Rudniku soli Wieliczka...

Izdvojeno


Reci što misliš!