ŽUPANIJA / OPĆINE

POSJET DOŽUPANICE

Područna škola u Saborskom dobila novi krov, u sljedećoj fazi stižu nova stolarija i fasada

Područna škola u Saborskom dobila novi krov, u sljedećoj fazi stižu nova stolarija i fasada

Sljedeća faza uključit će zamjenu vanjske stolarije i ovojnice čime će cjelokupna zgrada postati energetski učinkovita

Područna škola u Saborskom dobila je novi krov i to kroz projekt energetske obnove. Jučer je školu i načelnika Općine Marka Bićanića posjetila zamjenica županice Vesna Hajsan - Dolinar, gdje ih je o radovima izvijestila suvoditeljice PŠ Saborsko Danijela Matijević Šimić sa suradnicima.

- Vrijednost radova iznosi 230.000,00 eura, a sufinancirani su od MRRFEU u iznosu od 80.000 € prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima i 14.000 eura preko projekta Obnova školskih objekata u Karlovačkoj županiji, dok je ostatak sredstava osigurala Karlovačka županija. Radovi su obuhvatili i ugradnju toplinske izolacije u tavanskom dijelu škole, rečeno je na sastanku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obnovom krova djeci, koja pohađaju školu i vrtić, ali i osoblju škole, osiguran je znatno sigurniji i ugodniji boravak u školi. Provedbom projekta smanjeni su gubici topline čime se unaprijedila kvaliteta socijalnih usluga u lokalnoj zajednici,

- Sljedeća faza uključit će zamjenu vanjske stolarije i ovojnice čime će cjelokupna zgrada postati energetski učinkovita, a što je prijavljeno na natječaj MRRFEU za koji se očekuju rezultati, navedeno je.

Izdvojeno


Reci što misliš!