ŽUPANIJA / OZALJ

Konačno prestaje prometna agonija na relaciji Karlovac - Ozalj: Sutra se pušta promet preko saniranog mosta u Gornjem Pokupju

Konačno prestaje prometna agonija na relaciji Karlovac - Ozalj:
Sutra se pušta promet preko saniranog mosta u Gornjem Pokupju

Konačno je završena sanacija most u Gornjem Pokupju i dolazi kraj prometne agonije mnogih koji svakodnevno moraju putovati na relaciji od Karlovca do Ozlja i obratno.

Kako je najavljeno iz Karlovačke županije, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će sutra u 10 sati pustiti most u promet, a tamo će se okupiti i lokalni dužnosnici kao i predstavnici investitora iz Hrvatskih cesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sanirani most se nalazi na cesti DC228, preko rijeke Kupe između naselja Gornje Pokupje (desna obala) i naselje Mahično (lijeva obala), koja povezuje gradove Ozalj i Karlovac. Most je, podsjetimo, zahtijevao hitnu sanaciju, a kako bi njime do izgradnje novog bilo omogućeno sigurno odvijanje prometa.

- Hrvatske ceste su sa sanacijom mosta započele krajem rujna ove godine, a ukupn vrijednost projekta sanacije je 4,4, milijuna kuna bez PDV-a. Na svečanosti puštanja u promet saniranog mosta ujedno će biti rječi i o skorašnjem početku izgradnje novog mosta koji će se nalaziti oko 270 metara nizvodno od lokacije starog mosta, a početak gradnje se očekuje početkom nove godine, kažu iz Ureda župana.

KAportal.hr


Reci što misliš!