ŽUPANIJA / OZALJ

PRVI OVOGODIŠNJI AKTUALAC

Neobnovljene ceste na području grada trn u oku ozaljskih vijećnika, predsjednik Vijeća Zoretić: Tko želi biti "zločest", može reći da se ništa ne radi

Neobnovljene ceste na području grada trn u oku ozaljskih vijećnika, predsjednik Vijeća Zoretić: Tko želi biti

Ozaljski gradski vijećnici odradili su vrlo vjerojatno predzadnju sjednicu gradskog vijeća u aktualnom mandatu.

Ako je vjerovati predsjedniku ozaljskog gradskog vijeća Stjepanu Zoretiću (HDZ), mještani Trga trebali bi konačno dobiti obnovljenu cestu. Naime, na pitanje SDP-ove vijećnice Ivane Tomak Marković na današnjem vrlo vjerojatno predzadnjem aktualcu ovog saziva ozaljskog gradskog vijeća, o izgledima za obnovu sporne županijske prometnice kroz mjesto Trg, pa makar i u predizbornu svrhu, predsjednik vijeća Zoretić bio je optimističan oko moguće realizacije.

- Prema moji informacijama s kojima raspolažem, Županijska uprava za ceste je još i prošle godine imala u planu obnovu dijela dionice i ona je u planu i ove godine. Vjerujem da upravo zbog izbora će doći i do realizacije, i kako stvari stoje, u planu je obnova 300 metara ceste na najkritičnijem dijelu. Osim asfaltiranja, planiraju se i radovi na propustima i odvodnji. Svi jako dobro znamo da je na tom području veliki problem odvodnih voda, jer je cesta relativno niska i u prethodnim radovima dodatno je „slomljena“. To je neko obećanje u koje ja vjerujem s obzirom da su izbori, pojasnio je predsjednik vijeća Zoretić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, osim županijskih cesta koje vape za obnovom, na područja grada Ozalj prema mišljenju vijećnika Andreje Latina (HSU) problem stvaraju i nerazvrstane ceste ali i šumski putovi.

- Nerazvrstane ceste koje spajaju zaseoke sa županijskim cestama su u jakom lošem stanju, uske, s rupama i izbočinama.  Kao i šumski putovi, pa pitam tko je odgovoran za njihovu obnovu, Grad ili mjeseni odbor? Ima šumskih putova uz poljoprivredna zemljišta na kojima godinama i godinama nije dovezen kamena. Postoji li interes u Gradu da se ti putevi bolje održavaju?

Predsjednik vijeća Zoretić i tu je uskočio s odgovorom i ponudio drugačije gledište na problematiku održavanja komunalne infrastrukture.

- Istina je to što vijećnik Latin govori, no također činjenica je da koliko se cesta popravlja ispada da se ništa ne popravlja. Kada se pogleda spisak koliko se kroz godinu dvije cesta obnovilo, onda se također vidi da se radilo i na tome. Grad ima stotine kilometara cesta, od asfaltiranih do makadamskih. Mislim da nije realno tražiti i donositi generalno ocjenu o tome, jer se pojedinačno rješava u svim dijelovima na području grada, koliko se može prema financijskim mogućnostima. Smatram da se to stvarno odrađuje, a normalno da ljudi nisu zadovoljni, jer ostatak koji se godinama nije održavao ne može se nadoknaditi u jednoj godini, poručuje predsjednik Zoretić te dodaje:

- I sa šumskim putevima je slična priča. I u Vivodini i u Vrhovcu postoje šumski putevi koji nisu nikad popravljani, gotovo više od 30 godina, a sada su obnovljeni. Sve zajedno kad se promatra ipak se nešto i radi, no ako netko želi biti „zločest“ može reći da se ništa ne popravlja, zaključuje Zoretić.

Izdvojeno


Reci što misliš!