ŽUPANIJA / OZALJ

IM MEMORIAM

AK Ozalj oprostio se od Dražena Katića, uspješnog autocross vozača i zaljubljenika u oktanski sport: "Hvala ti za sve!"

AK Ozalj oprostio se od Dražena Katića, uspješnog autocross vozača i zaljubljenika u oktanski sport:
HAKS

Dražen je umro 10. rujna, noć uoči autocross utrke u Gambetićima, gdje je organizator, prigodom ceremonije otvaranja utrke, minutom šutnje odao počast i zahvalnost za sve što je učinio za kratkog života u autosportu

Hrvatski auto i karting savez i Autoklub Ozalj oprostili su se od Dražena Katića, koji je nakon teške bolesti preminuo u 59. godini života. 

Dražen je bio član Autokluba Ozalj od 2006. godine, jedna od istaknutijih aktivista, prvotno i prvenstveno kao licencirani vozač, ali aktivan i uključen u sve djelatnosti kluba. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dao je veliki doprinos funkcioniranju kluba, početnih godina prioritetno orijentiranom na specifičnu disciplinu auto sporta, autocross, po kojem je Ozalj i njegovo okruženja posebno znano u svijetu oktana. Jedno je vrijeme obnašao i funkciju tajnika, da bi posljednje četiri godine bio članom Upravnog odbora kluba.

Za Dražena kažu da je bio istinski zaljubljenik oktanskog sporta, uspješni vozač, sportski djelatnik, obiteljski čovjek koji je za života, na stazama i uz njihov rub, kada već nije sam bio za sportskim volanom, prateći prvenstveno sportske rezultate svog sina Svena, ali i klupskih kolega, zračio vedrinom, osmijehom, kolegijalnošću i radišnošću.

- Bio je veliki gospodin i čovjek, koji je volio i živio automobile, posebno autosport. Svoje vozačko umijeće pokazivao je na stazama, pobjeđivao, osvajao u više navrata naslove viceprvaka, potom i državnog prvaka u autocrossu u više klasa, od onih "slabijih" s Renaultom 5, do jačih vozeći Renault Megane i Subaru Imprezu. Njegovim je stopama krenuo i sin Sven na, što je Dražen bio posebno ponosan, a zajednički su kao "Sven cross team" i dio ekipe AK Ozalj polučili niz pobjeda, naslova timskih i ekipnih prvaka, poručili su iz HAKS-a.

Uz autocross nastupao je u utrkama Formule driver, kao i auto rally-ju, od kojih je posebno obožavao nastupe, u smiraj natjecateljskih sezona, na Rally show Santa Domenica. I nije sam nastupao na Santa Domenici, već je uz sebe, na stazu, privukao više posada sastavljenih od članova njegove obitelji Katić. Bio je istinski animator, vođa, pozitivno je adrenalinom i oktanskim parama „zarazio“ cijelu obitelj i uvukao je u automobilistički sport.

Dražen je umro 10. rujna, noć uoči autocross utrke u Gambetićima, gdje je organizator, prigodom ceremonije otvaranja utrke, minutom šutnje odao počast i zahvalnost za sve što je učinio za kratkog života u autosportu. 

Vozači njegova matičnog AK Ozalj na toj su, a i na slijedećim će utrkama nastupati, njemu u čast, što su dokazali i dobrim rezultatima ostvarenim u danu nakon spoznaje da se više neće susresti s čovjekom koji je mnogima bio uzor. 

Izdvojeno


Reci što misliš!