ŽUPANIJA / OZALJ

NEMA BRIGE?

Gotovo pola milijuna eura Dom zdravlja Ozalj osigurao za tri specijalizacije, ravnateljica Diković: Riješeno je i pitanje ambulante u Žakanju

Gotovo pola milijuna eura Dom zdravlja Ozalj osigurao za tri specijalizacije, ravnateljica Diković: Riješeno je i pitanje ambulante u Žakanju
Dom zdravlja Ozalj

Dom zdravlja Ozalj u ovom trenutku ima četiri liječnika na specijalizaciji

Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u ovom trenutku financira se ukupno 147 specijalizacija na primarnoj razini zdravstvene zaštite u 26 zdravstvenih ustanova ukupne vrijednosti 20,3 milijuna eura. Sredstva je osigurao i Dom zdravlja Ozalj.  

Kako je u razgovoru za KAportal potvrdila ravnateljica ustanove Nada Diković, Dom zdravlja Ozalj potpisao je 12. srpnja ove godine ugovore s Ministarstvom zdravstva za tri specijalizacije u ukupnoj vrijednosti nešto manje od pola milijuna eura. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osigurana su sredstva za specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije dr. Iva Furač (162.347,22 eura), zatim specijalizaciju iz obiteljske medicine, dr. Maja Maradin (133.271,78 eura), te za jednu specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Ana Starešinić (1.358.534,80 kn ili 180.308,55 eura). 

Ravnateljica je dodala kako je Dom zdravlja Ozalj potpisao još jedan ugovor sa Ministarstvom zdravstva 05.09.2023. godine za još jednu specijalizaciju iz obiteljske medicine, dr. Tea Vukušić (123.624,67 eura). Radi se o specijalizaciji koju je Grada Ozalj započeo s financiranjem i prebačena je na financiranje iz EU sredstava. 


- Za sada Dom zdravlja Ozalj ima popunjene sve timove i nema potrebe za zapošljavanjem liječnika. No u planu je raspisivanje još jednu specijalizacije iz obiteljske medicine, poručila je ravnateljica Diković.

Nova liječnica u ambulanti Žakanje 

Nakon nekoliko godina riješeno je i pitanje ambulante u Žakanju. Dosadašnji liječnik opće medicine u privatnoj praksi dr. Željko Maršić na vlastiti zahtjev i temeljem rješenja Ministarstva zdravstva prestaje pravo obavljanja privatne prakse s danom 30. rujna 2023. godine.

Ravnateljica Diković za KAportal potvrdila je kako ordinaciju preuzima Dom zdravlja Ozalj s 1. listopadom, a radit će dr. Katarina Črne Brozović zajedno u timu s med. sestrom Gordanom Crnić.

- Općina Žakanje uključila se u sufinanciranje rada liječnika obiteljske medicine  Ambulante Žakanje što je za svu pohvalu i primjer drugim manjim sredinama, dok je Karlovačka županija financirala nabavu patronažnog, osobnog vozila za potrebe rada liječnika na tom području. Nadam se, da ovaj primjer dobre prakse u ruralnom području dovoljno govori o brizi lokalne zajednice za njihove sugrađane koji su ujedno i korisnici zdravstvene zaštite, poručila je ravnateljica Diković. 

Izdvojeno


Reci što misliš!