ŽUPANIJA / SLUNJ

ŠTRAJK U VRTIĆU

Iz slunjske gradske uprave pozivaju roditelje da i dalje dovode djecu u vrtić, spremni pregovarati o visini plaće djelatnika

Iz slunjske gradske uprave pozivaju roditelje da i dalje dovode djecu u vrtić, spremni pregovarati o visini plaće djelatnika
foto ilustracija PIXSELL

Poručujemo i pozivamo naše roditelje da dovedu djecu u vrtić, jer smo osigurali sve uvjete za njegu, skrb i siguran boravak, stoji u priopćenju.

Iz slunjske gradske uprave danas su se očitovali na početak štrajka koji su u Dječjem vrtiću Slunj pokrenuli djelatnici pod okriljem Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske. Kako kažu, vrata Dječjeg vrtića Slunj su otvorena svoj djeci i roditeljima te je danas 28 naših mališana boravilo u grupama i imalo svu potrebnu skrb.

- Na tužbu radi proglašenja štrajka nezakonitim bili smo primorani iz razloga što je Sindikat najavio štrajk, bez obzira što smo sve njihove zahtjeve, koji su se odnosili na prvu polovicu ove godine, prihvatili i istima udovoljili usvajanjem Odluke o načinu utvrđivanju plaća za radnike u ustanovama i udrugama koje se financiraju iz Proračuna Grada Slunja, navode u gradskoj upravi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spremni smo, dodaju, razgovarati o povećanju plaća radnika Vrtića do visine definirane za zaposlene u osnovnom školstvu, uz istovremeno korigiranje materijalnih prava radnika minimalno na visinu materijalnih prava zaposlenih u osnovnom školstvu.

- Poručujemo i pozivamo naše roditelje da dovedu djecu u vrtić, jer smo osigurali sve uvjete za njegu, skrb i siguran boravak, stoji u priopćenju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!