AKTUALNO

Srećko Šestan tijesnom većinom izabran za intendanta HNK Split, pale su teške riječi na njegov račun: "On je zabrinjavajuće nepismen"

Srećko Šestan tijesnom većinom izabran za intendanta HNK Split,
pale su teške riječi na njegov račun:

Nakon dugačke rasprave i žestokih te povišenih tonova Gradsko vijeće Splita imenovalo je Srećka Šestana novim intendantom Hrvatskog narodnog kazališta, javlja Tportal. Za bivšeg pomoćnika ministra kulture i sadašnjeg ravnatelja kazališta Zorin dom u Karlovcu presudne dvije ruke dalo je dvoje vijećnika HNS-a, Goran Kovačević i Mirna Kovačić, pa je izabran s tijesnom većinom - 18 od ukupno 35 vijećnika.

U splitskom kazalištu tako je zaključena višegodišnja kriza upravljanja, izazvana prošlogodišnjim odbijanjem Gradskog vijeća da potvrdi jedinog kandidata Ivana Lea Lemu, uz obrazloženje da 'nije ponudio uvjerljiv financijski plan za sanaciju nagomilanih dugova'. Kritike oporbe na račun Šestana išle su upravo u tom smjeru - da je on ponudio još manje - a spominjalo mu se članstvo u HDZ-u, kao i u Partiji, piše Tportal.

- HDZ na čelu s gradonačelnikom, čovjekom iz kulture, postao je grobar splitske kulture. Ne možemo vjerovati da netko može biti gori od Ive Baldasara! Najavljivao je depolitizaciju i uvođenje kriterija stručnosti, a pokazao da radi upravo suprotno. Važna je isključivo stranačka i podrška famozne vertikale, tako HDZ funkcionira: politička trgovina i klijentelizam su im u krvi', optužila je Marijana Puljak(Pametno).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Šestanov program je između ostalog zabrinjavajuće nepismen, nema doslovno nikakvog financijskog plana, a upravo zbog toga prije godinu dana srušena je kandidatura Ivana Lea Leme. Njegov plan za saniranje dugova svodi se na 'hoću, majke mi'. Tako je govorio i u Rijeci, pa ostavio dug od dva milijuna kuna', dodala je Puljak.

Na natječaj za intendanta splitskog HNK prijavilo se četvero kandidata, jedna prijava je odbačena, a od preostalih troje najozbiljnijim kandidaturama proglašene su one Srećka Šestana i glumca HNK Split Vicka Bilandžića. Kazališno vijeće - za koje oporba tvrdi da je nezakonito jer nije sastavljeno od propisanih 'uglednih kulturnih djelatnika' - jednoglasno se priklonilo prvome.

Ostatak žučne rasprave možete pročitati u članku Tportala.

KAportal.hr


Reci što misliš!