AKTUALNO / VIJESTI

"ŠORA" U OGULINU

Nakon sudara dva vozila iz svakoga izašla po trojica muškaraca, pa se žestoko potukla palicama - svi su završili na sudu

Nakon sudara dva vozila iz svakoga izašla po trojica muškaraca, pa se žestoko potukla palicama - svi su završili na sudu

Vruće glave ubrzo su se ohladile - sud im je izrekao novčane kazne

Zbog tučnjave koja je izbila nakon prometne nesreće koja se dogodila 15. svibnja 2020. godine oko 18.30 sati u Otoku Oštarijskom, tri muškarca - sudionici izgreda - osuđeni su na Općinskom sudu u Ogulinu zbog remećenja javnog reda i mira. U svakom automobilu bila su po trojica muškaraca, a nakon što se dogodio sudar, svi su izašli iz vozila i izbila je tučnjava. Od njih šestero, osuđena su dakle, trojica, A.C.(56), D.I.(42), te I.C.37) u ovom postupku.

Sukob nije ostao samo na šakama i nogama, već su se muškarci međusobno udarali i drvenim palicama. Svakome od okrivljenika sud je odrezao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura. Ostala trojica muškaraca već su ranije kažnjena u sličnom prekršajnom postupku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pri odmjeravanju kazne ovaj je sudac cijenio sve okolnosti koje utječu na visinu i vrstu, a posebno stupanj krivnje, opasnost djela i svrha kažnjavanja pa je okrivljenicima izrekao novčanu kaznu propisanu zakonom. Okrivljenicima je odobreno obročno plaćanje novčane kazne i utvrđena dinamika plaćanja, te su upozoreni da ako u roku od 15 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga, odnosno po dospijeću svakog pojedinog obroka, plate dvije trećine izrečene novčane kazne će se smatrati da su kaznu u cijelosti platili, kažu na sudu.

Svaki od osuđenika će morati platiti 20 eura sudskih troškova. Presuda je neptavomoćna, pa imaju pravo žalbe.

Izdvojeno


Reci što misliš!