AKTUALNO

Atraktivni nastupi folkloraša iz svih dijelova svijeta - u krcatom Šancu otvoreno 22. izdanje Međunarodnog festivala folklora - FOTO, VIDEO

Atraktivni nastupi folkloraša iz svih dijelova svijeta - u krcatom
Šancu otvoreno 22. izdanje Međunarodnog festivala folklora - FOTO,
VIDEO

U prepunom karlovačkom Šancu sinoć je otvoren Međunarodni festival folklora u svom 22. izdanju. Nastupu je prethodio tradicionalni defile.

U Karlovac su pristigle folklorne grupe iz Guama, Južne Koreje, Kine, Meksika i Ukrajine, a svojim su atraktivnim nastupima pokazali bogatstvo svoje kulture i običaja, te oduševili Karlovčane. Nadamo se da će im se već danas pridružiti i skupina iz Obale Bjelokosti, koja je zapela zbog čekanja viza. Dakako, publiku je opet oduševio i nastup domaćina i organizatora, karlovačkog FA Matija Gubec.

Već danas MFF sutra seli u Ozalj. Nastup grupa je od 20:30 na Starom gradu. Prije toga u Karlovcu ispred Zorin doma nastupaju tri grupe, a među njima je i grupa iz Kine koja iz Hrvatske odlazi već u utorak. Uz kinesku skupinu, posjetitelji će danas ispred Zorin doma moći vidjeti i grupe iz Guama i Ukrajine, a početak je u 18:30 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U utorak karlovački MFF gostuje u Samoboru, a u srijedu u Karlovcu počinje i popratna informacija "Okusi svijeta" u kojoj će nam gosti predstaviti i svoje gastronomske specijalitete, a mališane očekuje radionica "Putujemo svijetom". Isti programi, zbog velikog interesa, odvijat će se i naredna dva dana, u četvrtak i petak. U četvrtak uz to kreće i filmska revija "Filmovi svijeta" s programom iz zemalja sudionica, ispred Zorin doma će nastupiti grupe iz Meksika i Obale Bjelokosti, a održat će se i koncert svih grupa u Dugoj Resi u amfiteatru. U petak ispred Zorin dom nastupa Južna Koreja, a nastavlja se i program "Filmovi svijeta", dok će se večernji koncert održati u Ogulinu.

U subotu je u Šancu svečano zatvaranje festivala uz još jedan cjelovečernji koncert.

Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u foto galeriji i video prilogu KAportala...

KAportal.hr


Reci što misliš!