AKTUALNO

SUDSKA ODŠTETA Dva brata izudarala susjeda vilama i palicom, pa se branila da ga nisu jako: Njegova žena je prva počela

SUDSKA ODŠTETA Dva brata izudarala susjeda vilama i palicom, pa se
branila da ga nisu jako: Njegova žena je prva počela
foto ilustracija - Pixabay.com/KAportal

Dvojica muškaraca, braća iz Jezerana na području Brinja moraju platiti 8.000 kuna susjedu kojega su istukli, odlučio je tako Općinski sud u Gospiću. Oni su 18. lipnja 2015. godine prvo verbalno, a onda i fizički napali susjeda. Psovali su mu majku i govorili da je smrad jer im nije dao da idu preko njegovog posjeda.

Jedan brat ga je istukao palicom po glavi i tijeku, a potom ga je drugi izmlatio vilama koje je oteo iz ruku tužiteljeve supruge. Dok ga je udarao psovao mu je Boga i Isusa. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć u Ogulinu, policiji prijavio dvojac, a onda ih tužio tražeći odštetu koja mu je i dosuđena.

Oni su priznali da su se posvađali, pravdajući se da je došlo samo do jednog udarca po glavi, i to vilama, pa osporavaju da je oštećeni trpio velike bolove. Tvrde da su vile uzeli iz ruku njegove supruge jer je na njih krenula držeći to oruđe napadački u zraku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U nalazu i mišljenju sudski vještak je iznio da je tužitelj u predmetnom štetnom događaju zadobio laku tjelesnu ozljedu koja se očituje u dvjema otvorenim ranama na glavi koje su krvarile, da je tužitelj išao na liječničke kontrole i da je provedeno je propisno liječenje tužitelja koje je završilo 20. srpnja 2015. izlječenjem. Nadalje, sudski vještak je iznio da je tužitelj pretrpio fizičku bol jakog intenziteta u trajanju od jednog dana, fizički bolovi srednjeg intenziteta trajali su tri dana, dok su fizički bolovi slabog intenziteta trajali sedam dana, potvrdio je vještak liječničke struke.

KAportal.hr


Reci što misliš!