AKTUALNO

Sjajna subota u srcu grada: "Kazališna" gužva u Tijesnoj, odlične izložbe, punk u Amadeusu, americana u Radićevoj...

Sjajna subota u srcu grada:
foto: Lukas Šomek

Iza nas je zaista lijepa i sadržajna subota u samom središtu grada, za što su zaslužna tri festivala koja se odvijaju praktički u isto vrijeme - Karlovac Dance Festival, Dani Radićeve i novoosmišljeni kazališni festival Stiskavac. Unatoč prvotnim lošim prognozama vrijeme je ipak dozvolilo da se gotovo sve održi na otvorenom pa je to dalo i dodatnu notu lijepoj karlovačkoj suboti.

Sve je počelo performansom ispred ZILIK-a koji je ujedno bio i svečano otvaranje multimedijalne izložbe o 15 godina itekako uspješnog rada Centra za plesne i izvedbene umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Zanimljivu izložbu koja ujedno i na nenametljiv način podsjeća na mnogobrojne uspješne i vrijedne projekte ovog centra svi zainteresirani moći će razgledati sve do 7. listopada u Galeriji ZILIK.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Tijesnoj ulici, pak, započelo je "nulto izdanje" Stiskavca, budućeg open-air kazališnog festivala čiji je pokretač Peđa Gvozdić. Tijesna je još jednom bila tijesna za sve zainteresirane za novu predstavu uvijek duhovitih i otkačenih Lutalica (ovog puta u postavi Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Petra Cicvarić i Andro Damiš). "Impro Loco" je dobro nasmijao publiku, a svi skupa pozvali su Karlovčane da svakako večeras dođu na predstavu "Od tišine do glazbe" (u Tijesnoj u slučaju suhog vremena, u Knjižnici za mlade u slučaju kiše).

Na centralnom punktu Dana Radićeve između Mona Lise i nove Bukse malom izložbom i stvaranjem novog djela predstavio se karlovački likovni umjetnik Boris Kordić - mnogi su sa zanimanjem razgledali njegov rad, a za odličnu glazbenu kulisu ove subotnje večeri pobrinuo se karlovačko-zagrebački Red House Americana Band.

Na drugom kraju ulice, u Amadeusu, zbog nešto duljeg trajanja koncerta i najavljene kiše sviralo se unutra, ali publika se vjerno natiskala uz kultne karlovačke bendove - Duhovnu pastvu koja uvijek izaziva ogroman interes publike, kao i Tahijeve kmetove, jedan od najdugovječnijih i najstarijih karlovačkih punk sastava (osnovan prije ravno 40 godina!).

Večeras završavaju Dani Radićeve i Stiskavac uz dva događanja čija će lokacija ovisiti o vremenskim prilikama.

20:00 Tijesna ulica - Stiskavac: "Od tišine do glazbe" (gl: Ivan Đuričić, glazbenik Saša Miočić) - u slučaju kiše u Knjižnici za mlade

21:00 Radićeva ulica - koncert The Gigsons (u slučaju kiše u Amadeusu)

KAportal.hr


Reci što misliš!