AKTUALNO

Stižu promjena vremena i pljuskovi s grmljavinom! Doznajte kada će i gdje kiša, a kada olujna bura

Stižu promjena vremena i pljuskovi s grmljavinom! Doznajte kada će
i gdje kiša, a kada olujna bura

Za nama je sunčan i ugodan vikend koji je, vjerujem, svima napunio baterije. Temperatura je većinom bila između 25 i 30 °C, a ni kapi kiše! Dobra vijest za sve suncoljupce jest da će i u tjednu u koji smo zakoračili biti još sunca i vedrine, i to nakon jednog kraćeg pogoršanja koje će nas podsjetiti na to da je jesen i kalendarski sve bliža.

DANAS

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostatak ponedjeljka u cijeloj će Hrvatskoj biti pretežno sunčan, tek tu i tamo uz malo oblaka, i to uglavnom samo onih visokih i tankih cirrusa koji ne daju kišu. Puhat će slab vjetar, dakle, imat ćemo jedno tipično zatišje pred promjenu vremena. Maksimalna će temperatura u ponedjeljak biti još malo viša od jučerašnje, uglavnom između 26 i 31 °C.

SUTRA

I utorak počinje sunčano, jutro će posvuda biti malo toplije nego današnje, bez magle, što je znak da se bliži pogoršanje vremena. Tako će najniža temperatura na kopnu biti oko 14 °C, a na obali oko 20 °C. Najviša poslijepodnevna bit će između 25 i 29 °C, no osjećat će se sparina u zraku. Na moru će zapuhati slabo do umjereno jugo, a na kopnu prvo jugozapadnjak, a kasnije sjeverac. Na Jadranu cijeloga dana ostaje pretežno sunčano i suho uz umjerenu naoblaku, dok će u unutrašnjosti u drugom dijelu utorka biti sve nestabilnije, i već će biti jasno da se nešto kuha u atmosferi zbog sve veće količine oblaka. Pritom raste mogućnost za pljuskove s grmljavinom, osobito u središnjoj Hrvatskoj, oko Varaždina, Krapine, Koprivnice, Zagreba i Karlovca, a kasnije i oko Siska. Zato, ako živite u tim krajevima, neka vas ne zavara jutarnje sunce, poslijepodne pri povratku iz škole ili s posla mogao bi vas oprati pljusak! Ipak, veća mogućnost za kišu i pljuskove je navečer, nakon 19 sati!

OSTATAK TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

Srijeda će na kopnu početi još pomalo promjenjivo, uz dosta oblaka, ponegdje i malo kiše ili poneki pljusak, osobito u ranim jutarnjim satima. Poslijepodne sve manje kiše, no bit će prilično svježe, 10-ak stupnjeva hladnije nego u utorak. Svima koji idu na Dinamovu utakmicu na Maksimir dobro će doći nešto slojevitija i toplija odjeća, no najbolje će ih zagrijati zdušno navijanje i skakanje! U četvrtak se pripremite na svježe jutro, no već će biti više sunca, a mogućnost za poneki izolirani pljusak sve je manja. Od petka do nedjelje još stabilnije, uz manje oblaka i više sunca. Ipak, jutra će biti hladna, osobito u subotu, a danju će temperatura blago rasti pa će u najtoplijem dijelu dana dosegnuti vrijednosti od oko 20 °C.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali će u srijedu okrenuti na buru. Bit će promjenjivo oblačno, lokalno uz pljuskove s grmljavinom, češće na sjevernom dijelu. Temperatura će u Dalmaciji biti 25, 26 °C, a na sjeveru će već biti osjetno niža nego posljednjih dana, oko 20 °C. Taj svježiji osjećaj posebno će pojačavati bura. U četvrtak će na sjevernom Jadranu biti sunčano, a u Dalmaciji ostaje promjenjivo, češće uz pljuskove nego u srijedu. Ujutro će bura još malo ojačati pa su mogući olujni, ponegdje čak i orkanski udari. Temperatura će se još spustiti, na vrijednosti od 20 do 23 °C. I u petak će još puhati jaka bura, duž cijele će obale biti pretežno vedro. U subotu bura slabi, a sunčano vrijeme ostaje pa će ponovno biti malo ugodnije i toplije.

U SVAKOM SLUČAJU...

Pred nama je tjedan s mnogo sunčanih sati. Istina je, stiže pogoršanje uz kišu i zahladnjenje, ali pljuskovi će biti prolazni i kratka vijeka, a kao podsjetnik će ostaviti samo nešto niže temperature, na obali i jaku buru. Na kopnu i sjevernom Jadranu najveća vjerojatnost za kišu je od utorka poslijepodne do sredine srijede, a u Dalmaciji u četvrtak ujutro. Nekima će na moru više zasmetati jaka i olujna bura, najjača u četvrtak. Uz to, najhladniji dan na kopnu bit će srijeda, a na obali četvrtak. Uoči vikenda već nam se vraća sunce, a s njim i blagi porast temperature, no one će svejedno biti osjetno niže od ovih koje mjerimo posljednjih dana… Još vremenskih detalja i zanimljivosti donosimo vam svaki dan u našim prognozama u već poznatim terminima na RTL-u te na našoj FB i Instagram stranici – pratite nas!

RTL.hr


Reci što misliš!