AKTUALNO

Na ovogodišnjoj izložbi iKA 62 inovacije - predstavljen brojač bicikala, pametni vrtni roštilj i još puno dobrih stvari

Na ovogodišnjoj izložbi iKA 62 inovacije - predstavljen brojač
bicikala, pametni vrtni roštilj i još puno dobrih stvari

Među izloženim inovacijama neke su već u primjeni, poput one mladih poduzetika iz karlovačke Sipa elektronike. Predstavili su se brojilom biciklističkog prometa.

- Brojač bicikala je gotov za prodaju, reklamiramo se i nadamo novim narudžbama. Ovakav sustav ne postoji, specifičan je jer se ne mora bušiti kolnik i može se koristiti u uvjetima mješovitog prometa, ne samo na biciklističkim stazama, ispričao je Matija Alanović iz Sipa elektronika.

Neke inovacije, pak, tek su patentirane i čekaju investitora koji će pokrenuti njihovu proizvodnju. Takve su i dvije inovacije Željka Spudića iz Barilovačkog Leskovca: pomagalo za izradu dekorativnih buđola i pametni vrtni roštillj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pametan je jer u kojem god ga položaju ostavite, on će u njemu ostati, vi samo odaberete udaljenost rešetke od vatre. Prije sam već napravio pomagalo za izradu dekorativnih kobasica, a sada i buđola, za neke svečanosti da ih tako narežete ili samo jednu, za dekoraciju... Trebam još zaštiti patent; možda bih ga i prodao, da uđe u proizvodnju jer nema takvih, pojasnio je Spudić, dodavši da "inovacije više stvara za sebe i izložbe, nego za proizvodnju" iako je svjestan da bi ih trebao ponuditi tržištu. Ali...

- Volim raditi, a ne nuditi, zaključio je.

KAportal.hr


Reci što misliš!