AKTUALNO

VIDEO, TJEDNA PROGNOZA: S novim tjednom stiže nam i pravo jesensko vrijeme - kiša, pljuskovi, vjetar, grmljavina...

VIDEO, TJEDNA PROGNOZA: S novim tjednom stiže nam i pravo jesensko
vrijeme - kiša, pljuskovi, vjetar, grmljavina...

Novi radni tjedan počet će pravim jesenskim vrijeme. Uostalom, baš kao po voznom redu, jer u ponedjeljak i kalendarski počinje jesen na našoj, sjevernoj hemisferi.

A odgovorni za takav ugođaj su frontalni sustav sa zapada kontinenta i polje sniženog tlaka zraka - ciklona koji će se u noći s nedjelje na ponedjeljak i sam ponedjeljak premještati preko naših krajeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U noći i prijepodne kiša će već zahvatiti veći dio Jadrana, gorskih predjela i zaobalja, lokalno su mogući i obiljniji izljevi kiše i grmljavinsko nevrijeme. U kombinaciji s jakim jugom, uz obalu će biti prilično neugodno. U nizinskim predjelima prijepodne promjenjivo oblačno uz povremenu kišu i umjeren jugozapadnjak. Jutro na kopnu osjetno toplije nego u nedjelju ujutro od 11 do 14 stupnjeva, a na moru slično, od 17 do 19.

I sredinom ponedjeljka u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu. No, u zapadnijim i južnijim predjelima navečer može biti i jačih grmljavinskih pljuskova. Najviša će temepratura biti oko 20 stupnjeva.

I u Slavoniji popodne pretežno oblačno uz povremenu kišu, prema večeri češću i u Baranji i Srijemu. Uz temperaturu oko 21 stupnj i uz slab istočnjak, ugodno.

Nakon kratkog predaha, nova porcija lokalno obilnije kiše uz grmljavinu izgledna je kasnije popodne prvo na srednjem Jadranu, a navečer i na južnome. Puhat će jako, na otvorenom moru na udare olujno jugo.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici i poslijepodne pretežno oblačno i kišovito, osobito kasnije popodne kad se ponovno očekuju lokalno obilniji izljevi kiše. Na otvorenom moru i uz obale puhat će jako jugo, u unutrašnjosti umjeren jugozapadnjak u slabljenju. Temperatura od 17 do 22 stupnja.

U utorak smirivanje, no ne dugotrajno. U srijedu je na zapadu ponovno izgledna kiša, u četvrtak i drugdje. Krajem tjedna sunčanije i malo ugodnije.

Nakon kratkotrajne stabilizacije uz buru, krajem srijede slijedi nova porcija kiše koja će se u noći na četvrtak proširiti i na Dalmaciju. Od petka sunčanije i malo toplije.

U novi radni jesenski tjedan ulazimo i s upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda koja se odnose na gotovo cijelu zemlju. A zbog jakog juga, vjerojatno će biti poteškoća i u pomorskom prometu.

RTL.hr


Reci što misliš!