AKTUALNO

Karlovački HNS u rukama bivšeg predsjednika SDP-a Žarka Latkovića: Pokazat ćemo da HNS konstruktivno radi i okupiti koaliciju koja može preuzeti grad!

Karlovački HNS u rukama bivšeg predsjednika SDP-a Žarka Latkovića:
Pokazat ćemo da HNS konstruktivno radi i okupiti koaliciju koja
može preuzeti grad!

- Da, nije uobičajeno, ali ovo su novi izazovi, novo sve, nakon skoro godinu dana dobio sam povjerenje da preuzmem GO HNS-a. Nadam se da to znači i da je moj rad u SDP-u procijenjen kao dobar, a vjerujem da ćemo pokazati kako HNS u Karlovcu postoji i da konstruktivno radi. Osobno želim da HNS u Karlovcu ne bude u svojim istupama samo kritičan radi kritike, nego da uz svaku kritiku odmah nudimo i rješenje, kazao je Žarko Latković, netom izabrani predsjednik HNS-a Karlovca.

Dobio je povjerenje članova na redovnoj Izbornoj skupštini Podružnice HNS-a , na kojoj su za podpredsjednike izabrani Ana Matan Bišćanić i Ivan Benković i na predsjedničkoj stolici lokalne organizacije stranke tako se našao drugi put u dvije godine. Predsjednik karlovačkog SDP-a, naime, bio je od 2013. do 2017., kada je iz stranke i izašao. U HNS se učlanio lani u prosincu pa, odgovara nam, njegovo zapošljavanje u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nema veze sa strankom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bilo je to šest mjeseci ranije i vjerujem da su moj rad, životopis i sve ono što sam napravio na području EU fondova bili itekako dobar razlog zašto sam zaposlen u Fondu, rekao je Latković.

Odgovarajući na pitanje gdje je uopće karlovački HNS danas, dvije godine nakon lokalnih izbora na kojima je i u središtu županije i Županijskoj skupštini loše prošao, a na državnoj razini ušao u koaliciju s HDZ-om, ustvrdio je da je u Karlovcu zasigurno oporbena stranka.

- Ono što je bilo vidljivo na nedavnim mjesnim izborima u Karlovcu jest da smo se profilirali kao jedina oporbena koja može samostalno izaći u 10 MO i GČ; osvojili smo 10 mandata i pokazali da smo trenutno srukturno najjača oporbena stranka u Karlovcu. Obzirom na moje razmiljanje i vođenje stranke, vjerujem će HNS potražiti partnere među svim strankama koje misle slično kao mi, koje su liberalne, orjentirane ka dobrobiti Karlovca, najavio je Latković.

Upitan je li među potencijalnim partnerima i HDZ, odgovorio je da za sada ni za koga ne može reći ne, ali ne vjeruje u takvu mogućnost jer se razlikuju u razmišljanjima i stavovima, što se teško može prevladati u tako kratkom periodu, do lokalnih izbora 2021.

Na onim prošlim, iz 2017. HNS je loše prošao.

- Da, bila je to drugačija vrsta politike, kakvu ne želim voditi, nešto vičete, proklamirate, nije nudila rješenja i nije bila konkretna. Ja želim  pokazati radom da se nešto može napraviti, ne kritizirati radi kritika, nego davati rješenja i prijedloge. Po meni, to je najvažnije i vjerujem da ćemo naći slične stranke, nezavisne stručnjake i koalicije i da možemo zajedno stvoriti jaku koaliciju koja može preuzeti vođenje grada Karlovca, najavio je Latković.

Potvrdio je da pri tom misli na sve one koji jesu karlovačka oporba, od SDP-a i Našeg Karlovca nadalje.

- Najprije ću razgovarati sa svim članovima naše stranke, vidjeti gdje smo i što možemo napraviti, zatim oformiti interesne odbore u HNS-u koji će stvarati naš program za iduće lokalne izbore, ali i razgovarati sa svim čelnicima stranaka i nezavisnih inicijativa u Karlovcu. Osobno imam dobre odnose s većinom sada profiliranih oporbenih ljudi i vjerujem da mogu garantirati jaku oporbu koja može stvoriti nešto jače u Karlovcu, zaključio je Latković.

KAportal.hr


Reci što misliš!