AKTUALNO

Pitaju se zašto mladi odlaze? Zbog jedne pjesme puštene s YouTubea mladoj poduzetnici odrezali su kaznu od čak 8.000 kuna

Pitaju se zašto mladi odlaze? Zbog jedne pjesme puštene s YouTubea
mladoj poduzetnici odrezali su kaznu od čak 8.000 kuna

Prekršajni sud odrezao je prilično oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klubi i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanal YouTube puštana glazba, a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je dobila 3.000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5.000 kuna, ukupno dakle čak 8.000 kuna.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih svojih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmi Clocks. Nadzoru je bila prisutna direktorica. On je iskazao kako je prostor velik oko 100 kvadrata i u njemu su bili vježbači, a da pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a za javno priopćavanje autorskih glazbenih djela, niti ga je naknadno pribavila, a nesumnjivo ja glazbu slušao veći broj ljudi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna, pa se direktorica može žaliti. A može i spakirati kofere i otići iz ovoga grada, kao i stotine prije nje.

KAportal.hr


Reci što misliš!