AKTUALNO

NL Volim Karlovac predlaže moguća rješenja za parking u Karlovcu ali i formiranje novog gradskog Ureda

NL Volim Karlovac predlaže moguća rješenja za parking u Karlovcu
ali i formiranje novog gradskog Ureda

Iscrtavanje postojećih neoznačenih parkirališta, proširenje parkinih mjesta i etažno parkiranje. Ovo su neki od prijedloga koji bi po Dušku Labusu, predvodniku Nezavisne liste Volim Karlovac mogli riješiti problem parkiranja u gradu Karlovcu.

Labus predstavlja Platformu 047, programski plan za predstojeće lokalne izbore, te navodi da ona težište stavlja upravo na gradsku infrastrukturu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Infrastrukturni ciklus je temelj razvoja grada, kao i zadovoljavanje osnovnih potreba jednog ugodnog življenja u gradu. Planiranje razvoja grada prije 40 godina i stvarno sadašnje stanje jednostavno nisu kompatibilni. Širenje grada, stvaranje novih naselja, pojačana motoriziranost stanovništva zahtijeva uz sve infrastrukturne obaveze grada i parkirališta, piše Labus.

Nedovoljan broj parkirališnih mjesta oko zgrada nameće se kao potreban detalj rješavanja tog problema pa predlaže iscrtavanje postojećih neoznačenih parkirališta (tlocrtna pozicija parkirnog mjesta kao i prilazni put), proširenje parkirne površine i etažno parkiranje.

- Ovisno o stupnju rješenja mogu se početi rješavati navedeni problemi. Na parkiralištima ispred stambenih zgrada gdje nisu ucrtana parkirna mjesta može se njihovom iscrtavanjem i tlocrtnim pozicijama kvalitetnije urediti prostor te ujedno dobiti nekoliko parkirnih mjesta. Nadalje uvidom u prostorni plan, kontrolom katastarskih čestica i definiranjem izgrađenosti čestice može se proširenjem parkirališta znatno povećati broj parkirnih mjesta, pazeći pri tom na postotak izgrađenosti i zadržavanje potrebne zelene površine, navodi se u priopćenju.

- Gdje to sve nije moguće potrebno je predvidjeti mogućnost izrade prilaznih rampi za izgradnju +1 etaže odnosno -1, ukoliko postoji mogućnost izgradnje garaža. Sve navedeno trebao bi odraditi novooformirani ured za infrastrukturu kojeg smo već predstavili, odnosno postojeći uredi koji trenutno postoje u gradu. Rješavanjem i ovih stvari stvara se bolja i pozitivnija klima u gradu te je i to jedan od čimbenika zadovoljnog građana, zaključuje Labus.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!