AKTUALNO

Pivovara dobila novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna - to je središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini

Pivovara dobila novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna - to je
središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini

Pivovara na Dubovcu ima novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna, što je najveća i središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini. Novo skladište za gotove proizvode završeno je u roku od sedam mjeseci i to prema principima "zelene gradnje"  što podrazumijeva smanjenje utjecaja na okoliš u svim fazama izgradnje, ali i korištenja same zgrade. To je, navode u korporaciji, i najnoviji doprinos tvrtke održivom poslovanju i zaštiti okoliša.

Energetski certifikat A+

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima Valentine Belavić, direktorice Sektora lanca opskrbe u Heinekenu Hrvatska, po prvi put u Hrvatskoj primjenjena je metoda u kojem je iskop temelja 50 posto manji od uobičajenog, što je i pet tisuća tona manje zemlje na odlagalištima. Skladište je energetski učinkovito, ima certifikat A+, vanjski zidovi su od negorivog materijala koji se može reciklirati, krovni pokrov je izrađen od termoizolacijskih panela, dok je i LED rasvjeta energetski učinkovita. Skladište su projektirale i gradile domaće, karlovačke snage - biro Vinski i tvrtka AB gradnja.

Novo će skladište koristiti za gotove proizvode, uglavnom one iz portfelja Heinekena koji stižu iz uvoza za hrvatsko tržište. Unutrašnje je površine 5.200 četvornih metara, visine 11 metara i kapaciteta 7.000 paleta s proizvodima. Uskoro stižu i novi električni viličari, ekološki prihvatljiviji i sigurniji, dok će pivovara dobiti i punionicu baterija električnom energijom.

Grad podrška investitorima

Na novoj investiciji Heinekenu Hrvatska je čestitao i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, rekavši da je i Grad dao svoj doprinos ažurnim izdavanjem potrebnih dozvola.

- Investicije koje nose nove tehnologije, nužno ne znače veći broj radnih mjesta. Ovo je i nama način i iskustvo kako u budućnosti biti podrška svim investitorima, kako razvijati i poticati lokalne gospodarstvenike da idu putem novih tehnologija, a onda i investicija, rekao je gradonačelnik.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!