AKTUALNO

Mandić nakon zapošljavanja bivšeg dožupana: Nije otvoreno ni jedno novo radno mjesto - natječaji se neće raspisivati za osobe u sustavu

Mandić nakon zapošljavanja bivšeg dožupana: Nije otvoreno ni jedno
novo radno mjesto - natječaji se neće raspisivati za osobe u
sustavu

- Od početka Mandićevog mandata u gradskim tvrtkama nije otvoreno ni jedno novo radno mjesto niti je zaposlena nova osoba, što je i bio cilj zabrane zapošljavanja u gradskim tvrtkama.

Odgovoreno nam je tako iz Gradske uprave na upit je li, i koliko, od lipnja, kada je preuzeo gradonačelničku dužnost, bilo slučajeva zapošljavanja u tvrtkama i ustanovama u vlasništvu Grada, u kojima i na kojim radnim mjestima, te jesu li za ta radna mjesta objavljivani natječaji, kao i je li gradonačelnik znao za ta zapošljavanja i prije no što je do njih došlo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Suglasnost za bivšeg dožupana"

Sve to pitali smo nakon što se doznalo da je u jednoj od gradskih tvrtki, Vodovodu i kanalizaciji, bivši dožupan Josip Šafar zaposlen bez prethodnog objavljivanja natječaja i uz znanje gradonačelnika, inače jedinog člana Skupštine ViK-a.

Mandić je ponovio da je najavio kako se natječaji neće raspisivati za osobe koje su već u sustavu. Na pressicama, kao i sjednicama Gradskog vijeća, podsjetimo, precizirao je da se to odnosi na gradski sustav, odnosno, Grad i tvrtke u njegovom vlasništvu. Šafar je u ViK došao iz drugog, županijskog sustava, uz, kao što smo jučer i napisali, Mandićevo "zeleno svjetlo".

- Što se tiče bivšeg dožupana g. Šafara, a nakon iskazane potrebe u Vodovodu i kanalizaciji, jer je uslijed odlaska u mirovinu radno mjesto ostalo upražnjeno, dao sam suglasnost za zapošljavanje. Valja imati na umu da je g. Šafar i došao iz Vodovoda i kanalizacije na mjesto dožupana, odgovorio nam je Mandić. On nije napisao, ali nam je u ViK-u potvrđeno da Šafar nije imao ugovor koji mu jamči povratak u ovu gradsku tvrtku nakon isteka dožupanskog mandata.

Odluka o "zabrani" do 31. prosinca

Je li zapošljavanja poput ovog u ViK-u bilo i u drugim gradskim tvrtkama, Mandić nam nije odgovorio, ali je ponovio ono što govori posljednjih šest mjeseci - zapošljavanja će biti transparentna.

- I dalje stojim kod izrečenog da ćemo sva zapošljavanja u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama učiniti transparentnim te da će se za nova radna mjesta i nova zapošljavanja u gradskim tvrtkama raspisivati natječaji, poručio je Mandić, napomenuvši da su "svi direktori gradskih tvrtki i ravntelji ustanova bili obavezni dostaviti plan zapošljavanja s točno definiranim potrebama za određenim kadrovima te će se sukladno planu i postupiti."

Mandićeva odluka o zabrani zapošljavanja ističe 31. prosinca.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!