AKTUALNO

Grad pristao financirati radne bilježnice - Jelić prijedlog na doradu ostavlja novom gradonačelniku

Grad pristao financirati radne bilježnice - Jelić prijedlog na
doradu ostavlja novom gradonačelniku

Odgovorio je da se, odlučujući ovako, Grad nije predomislio jer je to "stvar koja već duže tinja".

- Nisam htio zatvarati prostore budućim gibanjima grada Karlovca. Premda moram upozoriti da bi ovim Karlovac otišao ponajdalje od svih ostalih gradova. Vidite ovdje fasadu energetske učinkovitosti OŠ Dubovac koja se zatvara iz kreditnih sredstava. Ako Grad kredit diže da bi učenici imali mogućnost boraviti u školama što bolje, to govori da smo se napregli. 10 nastavnika radi u produženom boravku, preventivni je tu program i mnogi drugi gdje smo išli iznad standarda. Ovdje mi se čini da bi neka logika cenzusa bila pravično rješenje, ali neka to ostane u ljetna vremena, nakon izbora, neka oni koji ozbiljno prionu tom poslu daju odgovore po tom pitanju. Dobra ideja, traži još dodatnu razradu. Ovim omogućujem logiku kontinuiteta, kazao je Jelić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nacionalna tema

Odgovarajući na pitanje jesu li udžbenici za srednjoškolce, što je inicijativa Besplatni udžbenici za sve učenike Karlovca također tražili, iz ovoga izuzeti jer su srenje škole u nadležnosti županija, kazao je da je "čitava ova priča nacionalna tema".

- Pomalo skačemo naprijed. Duga Resa, Slunj, Ogulin, Imotski, Karlovac, Čakovec, Vukovar... sad će svi reći tu ti je Zagreb. Da, kamo li sreće da je Zagreb prosjek Hrvatske. Ipak je to nacionalno pitanje. Ne mogu reći da ne bih bio sretan kad bi naši učenici imali to u Karlovcu, ali kao Hrvat mogu biti nesretan zbog nepravičnosti prema ostalim regijama. U tom kontekstu kažem da je to ipak nacionalna ideja. 'Ajmo ovim putem, ovo je dobar temelj za razradu u budućnosti, vjerojatno iduće ljeto, zaključio je Jelić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!