AKTUALNO

Bivši SDP-ovci "udaraju" u novim stranačkim dresovima - poslali devet prijedloga za nacrt gradskog proračuna

Bivši SDP-ovci
foto ilustracija

Devet prijedloga na nacrt proračuna za 2017. poslao je karlovački HNS-Liberalni demokrati Gradskoj upravi, a hoće li i koliko od njih biti prihvaćeno, znat će se kod usvajanja proračuna.

Najveći iznosi namijenjeni su za najmlađe pa predlažu tako sufinanciranje privatnih vrtića u iznosu od 1,000.000 kuna, smještaj djece kod dadilja u iznosu od 30.000, te povećanje naknade za novorođenu djecu za 400.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predlažu da se uvrsti stavka za socijalno poduzetništvo, uređenje pojedinih ulica, ali i novo gradsko kupalište te izradi projektna dokumentacija za njegovu registraciju u iznosu od 40.000 kuna.

- Nakon što je Korana postala službeno gradsko kupalište, smatramo isto tako da grad koji ima četiri rijeke zaslužuje razvoj turizma i na ostalim rijekama, navela je Marina Novaković Matanić, novopečena HNS-ovka koja je stranački dres službeno presvukla tek jučer, zajedno s kolegom Nikolom Badovincem.

HNS je predložio i izradu projektne dokumentacije za nogostup u Splitskoj ulici, uređenje ulica P. Filipca i S. Vraza, te za nastavak rekonstrukcije prometnice od križanja Ulica Banija i dr. A. Starčevića do križanja ulica Banija i Prilaza V. Holjevca.

Osim ovih prijedloga, novi HNS-ovi vijećnici najavljuju da će na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se bude usvajao nacrt proračuna za 2017. podnijeti amandmane koji bi trebali omogućiti što kvalitetniji život građanima i za njih tražiti potporu ostalih kolega vijećnika.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!